Nincs engedélyezve a javascript.

Lépj túl a valóság szürkeségén a fantasy könyvek színes világával!

b24_blogcikkek_szurke_hetkoznapok_600x400_jpeg.jpg


A nyári hónapok végével kevesebb fény és szín ragyogja be az életünket. A reggelek hűvösebben indulnak és végződnek, a korábban oly természetes vibrálás, harsányság elcsitul, tompábbá válik. De nem kell, hogy ellepjen bennünket a szürkeség, a fantasy könyvek színes világa nagyszerű ellenszere az ellaposodó, szürkülő hétköznapoknak.

Ha arra kérdésre keressük a választ, hogy miben rejlik a misztikus könyvek legnagyobb ereje, nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk: olyan világot tárnak fel előttünk, ahol gyakorlatilag minden és bármi lehetséges, ahol a jó és rossz küzdelme az ősi szabályok szerint zajlik, még akkor is, ha a csatákban olykor bukni látszik a jó.

Mitikus lények, sárvérűek, sárkányok és boszorkányok, tündék, koboldok és emberek – a fantasy birodalmában mindenki jelen lehet, hogy életet adjon vagy vegyen el, küzdjön az igazságért, harcoljon a gonosz ellen vagy épp mellette.

Ragadjon el a képzelet!

A misztikus könyvek másik nagy erőssége, hogy megdolgoztatják az agyunk szürkeállományát, szárnyalásra biztatják és bírják a képzelőerőnket, és mindeközben a lebilincselő történetek vérbeli rajongóvá is tesznek bennünket.

Csapj le a BOOK24 megújult online könyváruházában a legjobb fantasy könyvekre és merülj el a képzelet birodalmában!

Készen állsz a nagy ugrásra? Öveket becsatoltad? Mert George R. R. Martin Tűz és vér regénye természetfeletti erővel szippant be és sokáig nem ereszt majd. A regény több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt kezdődik, amikor a Targaryen-ház Sárkánykőről meghódítja Westeros egymással versengő királyságait.

Ahogy a kötet címe is utal rá, vér és tűz áztatja és lobbantja lángra a könyv lapjait: cselszövések, rokongyilkosságok, öldöklő csaták és sárkányok uralják a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család történetét.

Tűz és vér

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó, 2022.08.15.

Amikor a fantázia birodalmában elül a csatazaj, színre léphet a szerelem. De egy misztikus környezetben a beteljesüléséhez több is kellhet, mint nekünk, egyszerű halandó embereknek.

Stephanie Garber Finale című könyvében a főszereplő, Tella például hamar rádöbben arra, hogy a fiú, akibe beleszeretett, nem is létezik. A Caraval sorozat befejező részében azonban ez csak az egyik nehézség, amivel szembesül, miközben életek és birodalmak sorsáról is döntenie kell. És ha mindez nem lenne elég, napvilágra kerül egy titok is, ami mindent megváltoztat a szereplők életében és megkezdődik minden idők legnagyobb játéka, ahol mindenkinek játszania kell.

Finale
Bestseller könyvek

Finale

Stephanie Garber
Kolibri Kiadó, 2022.

A szerelem útjai kifürkészhetetlenek. Ez a tulajdonsága épp elegendő ahhoz, hogy továbbvigyen minket a romantikus fantasy ösvényére és máris megérkezünk Lione Stanislav Csillagom című regényéhez.

Ebben a különleges hangulatú kötetben minden együtt van egy jó csillagálláshoz, ami a főszereplő, Anna számára nem jelent mást, mint egy nyugodt munkahelyet, egy kiszámítható és megbízható munkadót Salim Shadi, a fiatal és megnyerő történész-filozófus személyében. De aztán minden borulni látszik, amikor az első közös utazásuk végén Anna főnökével az oldalán egy idegen világban ébred, ahol nem elég, hogy rá kell döbbennie: fogalma sincs, kicsoda valójában Salim, akibe időközben sikeresen beleszeretett, de ráadásul szembe kell nézni saját magával és mindazzal, amit sorsként kiróttak rá a csillagok.

Csillagom

Csillagom

Lione Stanislav
Vision Spring Kiadó, 2022.

És akkor jöjjön a fantasy világának utolsó hozzávalója, a varázslat!

Rena Barron A lelkek királysága című könyve a boszorkányok mágikus világába enged bepillantást. Arrah családját boszorkánydoktorok alkotják. Ő maga egyébre sem vágyik, mint saját varázserőre. Ennek azonban ára van, az élete egy részét kéne érte cserébe adnia. Végül a Démonkirály dönt helyette. Ha meg akarja védeni az övéit, elkerülhetetlenné válik a csere: mágiáért életet!

Kingdom of Souls – Lelkek királysága (Lelkek királysága 1.)

Kingdom of Souls – Lelkek királysága (Lelkek királysága 1.)

Rena Barron
Könyvmolyképző Kiadó, 2022.08.05.
Vörös pöttyös könyvek