Nincs engedélyezve a javascript.

Mit olvassunk nyáron? – Sikerlistás könyvek a vakáció napjaira

sikerlistab24_blogcikkek_600x400_jpeg_29.jpg

A nyári szünet napjaiban nem vágyunk semmi komolyra, ilyenkor szívesebben adjuk át magunkat a könnyed kikapcsolódásnak. Az olvasás egyszerre nyújt új élményeket és tartalmas, szórakoztató időtöltést. Legfrissebb ajánlónkba a könyv toplista élén álló kötetekből válogattunk a romantikus könyvek kínálatától a fantasy regényekig.

A nyár beköszöntével a nyaralás, a pihenés és a szabadidő élvezete kerül a fókuszba. Sokan sokfélék vagyunk, mindenki másban találja meg a kikapcsolódásnak azt a formáját, amely számára a legnagyobb felüdüléssel jár. Az olvasás az egyik olyan lehetséges pihentető tevékenység, amely valamilyen formában mindenkinél ott szerepel a nyári relaxációs időtöltéseket felsoroló listán.

Honnan merítsünk ihletet nyári olvasmányaink összeválogatásához?

Sikerlistás könyvek

A könyves toplisták mindig jó kiindulási alapot szolgáltatnak, ha új könyvek beszerzésén gondolkozunk. Az ilyen könyvek rendszerint elnyerték az olvasók és a szakemberek elismerését, ami egyfajta garancia lehet a minőségre. Amikor egy sikerlistás könyv mellett tesszük le a voksunkat, nagyobb eséllyel találkozunk olyan írói tehetséggel, aki lenyűgözően tud történetet mesélni, vagy épp gondolatébresztő művet alkotni.

Sokszínű olvasnivalók
A toplistás könyvek palettája általában rendkívül sokszínű, a legkülönfélébb irodalmi műfajból található közöttük kötetek, legyen szó romantikus regényről, izgalmas krimiről, erotikus könyvről vagy épp fantasyről. A lényeg, hogy mindenki megtalálhatja közöttük az érdeklődésének megfelelő példányt.

Emiatt a sokszínűség miatt a sikerlistás könyvek tökéletesek arra, hogy felfedezzünk új irodalmi műfajokat vagy új szerzőket.

Inspiráló olvasmányok
A nyári olvasás nagy előnye, hogy semmilyen módon nem vagyunk korlátozva, könnyedebb hangulatban, stresszmentesen élvezhetjük a választott könyveket. A toplistákon szereplő olvasnivalók általában olyan történeteket és karaktereket tárnak elénk, amelyek inspirálólag hathatnak ránk, változásra, változtatásra ösztönözhetnek. Lehetőséget adnak arra, hogy beleéljük magunkat egy másik ember életébe, megismerjünk és megértsünk más kultúrákat, perspektívákat.

Közösségteremtő erő
A sikerlistás könyvekből gyakran válnak közös olvasmányok, amelyekre kisebb-nagyobb közösségek épülnek. Nyáron, amikor amúgy is többet utazunk, több emberrel találkozunk, egy-egy aktuális toplistás könyv kiváló kiindulópontja lehet egy-egy érdekes beszélgetésnek. A közösségi médiában is gyakrabban kapnak figyelmet ezek a kiadványok és ez a terep is lehetőséget ad az olvasóknak, hogy megosszák egymással gondolataikat, tapasztalataikat, véleményüket, ami aztán új barátságok, közösségi kapcsolódások alapja is lehet.

J. J. Abrams – S – Thészeusz hajója című fantasy regénye egy rendkívül összetett, több síkon mozgó történet. Adott két olvasó: egy fiú és egy lány, akik nem ismerik egymást, de akiket ugyanaz a könyv ejtett rabul. Ez a könyv nem más, mint a Thészeusz hajója. Thészeusz hajóján hánykolódik S., a múlt nélküli ember, aki nem hiszi, hogy valaha is lehet jövője. Az ő történetét kíséri figyelemmel a partról, vagyis a könyv margóján az egymást nem ismerő, de mégis egymáshoz egyre inkább közelebb kerülő két fiatal, akik akaratlanul is belekeverednek náluk hatalmasabb, ismeretlen erők végzetes küzdelmébe.

S - Thészeusz hajója
Bestseller könyvek

S - Thészeusz hajója

J. J. Abrams
Geopen Kiadó, 2023.06.27.

Borsa Brown – Bajban Dubajban című műve műfaját tekintve erotikus könyv. Főszereplője Veronika, egy debreceni lány, aki barátnőjével Budapesten próbál szerencsét. Közös vállalkozásuk nem indul fényesen, de ekkor színre lép egy jótevő és bemutatja Veronikát Hamzának, egy félig magyar, félig arab vállalkozónak. Kettejük útja Dubajba vezet. A lányt elvarázsolja a mesés arab világ, amely azonban sötét titkokat rejt. Hamza múltja is ide tartozik, amely hamarosan Veronika életére is árnyékot vet és hiába a kettejük között fellángoló szerelem, lehet, hogy az kevés lesz ahhoz, hogy a lányt megmentse.

Bajban Dubajban
Bestseller könyvek

Bajban Dubajban

Borsa Brown
Álomgyár Kiadó, 2023.06.20.

Raven Kennedy – Gild – Egy aranykalitka is börtön című epikus fantasyje Midász király mítoszát dolgozza fel. A királyét, aki bármit is érintett meg, az arannyá változott. Midász maga mellé emelt egy asszonyt is, akit szintén arannyá változtatott, hogy megmutassa: a nő csak az övé, senki másé. De a körülmények egy nap megváltoznak, amikor háború tör ki a birodalomban. A királyné ekkor szembesül azzal, hogy talán nem is ismeri azt, akiben eddig feltétlenül megbízott és az aranykalitka hiába van aranyból, az mégiscsak kalitka. Merre vezet az út a fogságból, ha van kiút egyáltalán, és mi vár a királynéra a kalitkán túl?

Gild - Aranyozott - Éldekorált kiadás
Bestseller könyvek

Gild - Aranyozott - Éldekorált kiadás

Egy aranykalitka is börtön

Raven Kennedy
Rainy days, 2023.06.23.
Az aranyozott fogoly sorozat

Laura Nowlin – Ha velem maradt volna című romantikus regénye Autumn és Finn történetét meséli el, akik egykor elválaszthatatlanok voltak, de mára csak kerülik egymást. Olyan messzire, amennyire csak tudják. De Autumn tudja és érzi, hogy együtt kellett volna maradniuk, mert akkor nem következik be az, ami bekövetkezett. De ezt mások nem látják. Ők csak azt tudják, hogy Finn veszekedett az aktuális barátnőjével az apjától kapott autóban, amikor bekövetkezett a baleset. Amely után már semmi sem lesz ugyanolyan, mint korábban volt. A veszekedés okára senki nem emlékszik, a tragikus végkimenetel szempontjából lényegtelennek is tűnik. Kivéve Autumnnak. Mert ő tudja, hogy ebben a történetben semmi sem lényegtelen.

Ha velem maradt volna

Ha velem maradt volna

Laura Nowlin
Maxim, 2023.06.23.