Nincs engedélyezve a javascript.

Mivel lepjük meg az erősebbik nemet? – Könyvajánló férfiaknak

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_24.jpg

A férfiaknak szánt ajándékok kiválasztása nem várt kihívások elé állíthatja azokat, akik szeretnének túllépni a kozmetikumok és gravírozott kulcstartók világán. Keveseknek jut eszébe elsőre a könyv, mint megfelelő ajándék férfiaknak, pedig könyvet ajándékozni az erősebbik nem tagjainak nagyszerű választás lehet. Legfrissebb bejegyzésünkben meg is mutatjuk legjobb ajánlatainkat.

A könyv, mint az ajándék ötletek férfiaknak egyike különleges meglepetés lehet. Az olvasás ugyanis egyszerre nyújt kikapcsolódást és szórakozást, valamint tudást és inspirációt a megajándékozottnak. A történelmi, tudományos vagy filozófiai témájú könyvek lehetővé teszik, hogy jobban megismerjük a világot, bővítsük ismereteinket. Az önképző könyvek pedig segíthetnek a személyes fejlődésben, a szakmai készségek javításában vagy épp egy új hobbi felfedezésében.

Megnyugtató kikapcsolódás
A férfiaknak is szükségük van arra, hogy találjanak időt a pihenésre és a kikapcsolódásra. Egy jó könyv segítségével megadhatjuk a lehetőséget számukra, hogy elmerüljenek egy másik világban, távol a mindennapi stresszhelyzetektől. Az olvasás kikapcsolja az elmét, segít ellazulni, energiával tölt fel.

Érzelmi kapcsolatépítés
Az olvasás egyedülálló módon képes elmélyíteni a férfiak és családtagjaik közötti érzelmi kapcsolatokat. A könyvek világa lehetőséget nyújt a férfi és szerettei közötti kommunikációra, beszélgetésre, véleménycserére, tapasztalatmegosztásra. A közös könyvolvasás pedig olyan különleges pillanatokat teremthet, amelyek erősítik a családi, rokoni kötelékeket.

Emlékek és időtállóság
Egy ajándékkönyv örök emlék lehet a megajándékozott számára. Egy könyv generációkon átívelő értéket hordoz, az élménye nem kopik el, sokáig velünk van és általa újra és újra élvezhetjük az olvasás örömét.

Személyre szabott ajándék
A könyv a legjobb személyre szabott ajándék. Ha a könyvválasztás során figyelembe vesszük a megajándékozandó személy érdeklődését, ízlését, kedvenc műfaját, akkor ezzel kifejezzük az iránta érzett szeretetünket és tiszteletünket.

Férfiaknak szánt könyvajánlónk első kötete Dezső András – Nagyfőnök című kötete. A szerző oknyomozó újságíró, aki könyvében Portik Tamás, Magyarország leggazdagabb bűnözőjének és körének felemelkedését és bukását dolgozza fel a nyolcvanas évektől kezdve napjainkig. A könyv segítségével bepillantást nyerhetünk a magyar kriminalisztika történetének legismertebb alakjának életébe, hogyan élt, hogyan működtette bizalmi körét, kik voltak a segítői és hogy mit gondolt magáról. A könyvből olyan részletek is kiderülnek a Portik nevéhez köthető bűncselekményekről, amelyek eddig rejtve voltak a nagyközönség előtt.

Nagyfőnök

Nagyfőnök

Portik Tamás és körének felemelkedése és bukása

Dezső András
21. Század Kiadó, 2023.05.02.

Ajánlónkból nem maradhatnak ki a skandináv krimi könyvek sem. Jo Nesbo – Vérhold című kötete a drogkartellek kegyetlen világát tárja fel az olvasók előtt. Főszereplője, Harry egy elzüllött sorozatgyilkos-szakértő, aki hátrahagyja hazáját és Amerikában próbálja magát végleg tönkretenni. De próbálkozása kudarcba fullad, amikor egy nő a segítségét kéri, mert tartozik az egyik drogkartellnek. Eközben régi munkahelyén, az oslói rendőségen is számítanak a segítségére egy kettős gyilkossági ügyben. A két bűnügynek látszólag nincs köze egymáshoz, de a szálak lassan összefonódnak és Harrynek, valamint hevenyészett csapatának versenyt kell futnia az idővel, ha mindenkit meg akarnak menteni, aki gyanúba keveredett.

Vérhold

Vérhold

Jo Nesbo
Animus Könyvek, 2023.05.26.
Skandináv krimik

Steve Cavanagh – 48 óra című könyvével folytatjuk a krimik sorozatát. A történet kulcsfigurája az egykori szélhámos, Eddie Flynn, aki időközben szakmát váltott és ügyvéd lett. De egy ideje már nem tette tiszteletét egyetlen tárgyalóteremben sem. Most azonban nincs más választása, mert egy megnyerhetetlennek tűnő ügy kegyetlen főszereplője, a New York-i orosz maffia feje elrabolja a lányát, őt magát pedig két lábon járó bombává alakítja. Eddie versenyt fut az idővel és minden szélhámosságára szüksége van, hogy megnyerje a nyakába akasztott pert.

48 óra

48 óra

Steve Cavanagh
Álomgyár Kiadó, 2023.05.24.
Eddie Flynn

Richelle Mead – Dermesztő ölelés című romantikus fantasy története könyvajánlónk utolsó kötete. A cselekmény középpontjában a hősiesség áll. Mit vagyunk hajlandók feláldozni mások védelmében? Rose a Szent Vlagyimir Akadémia damfír testőrtanonca. Egy váratlan és brutális strigatámadás miatt az iskolában fokozzák a védelmi készültséget: mindenkit berendelnek, aki segíteni tud a védekezésben, így Rose anyját is, aki az egyik legismertebb damfír testőr. Az iskola tanulóit mindeközben útnak indítják a szokásos évi idahói sítáborba, hogy minél távolabb legyenek a veszélytől. De a biztonság csak látszólagos, a strigák halálos veszélyt jelentenek mindenkire. Rose felveszi a kesztyűt a legnagyobb ellenséggel.

Dermesztő ölelés

Dermesztő ölelés

Richelle Mead
Agave Könyvek Kft., 2023.05.02.
Vámpírakadémia