Nincs engedélyezve a javascript.

Mondókáskönyvek a Book24 kínálatában

mondoka_600x400.jpg

A gyermekirodalom mindig is különleges helyet foglalt el a szívünkben. A mondókák és dalocskák generációkon át öröklődtek, és a mai napig szerves részét képezik a gyerekek fejlődésének. A Book24 kínálatában számos ilyen csodálatos könyvet találhatunk, amelyek nemcsak szórakoztatják a kicsiket, hanem hozzájárulnak nyelvi, érzelmi és szociális fejlődésükhöz is. Ebben a cikkben bemutatunk néhányat a legnépszerűbb mondókáskönyvek közül, amelyek a Book24 webáruházában elérhetők.

Miért válasszunk mondókáskönyvet?

A mondókák nemcsak szórakoztatják a gyerekeket, hanem számos fejlesztő hatásuk is van. Segítenek a nyelvi készségek, a memóriakapacitás és a ritmusérzék fejlesztésében. Emellett erősítik a szülő-gyermek kapcsolatot, hiszen a közös mondókázás és játék örömteli élményt nyújt mindkét fél számára.

1. Nyelvi készségek fejlesztése

A mondókák ritmusos, rímelő szövegei segítenek a gyerekeknek megismerkedni a nyelv alapvető elemeivel. A rímek és az ismétlődések révén könnyebben megtanulják a szavakat, kifejezéseket, és a helyes kiejtést. A mondókák hallgatása és ismételgetése során a gyerekek természetes módon bővítik szókincsüket és nyelvi érzéküket.

2. Ritmusérzék és zenei készségek

A mondókák zenés jellege segít a ritmusérzék kialakulásában. A gyerekek megtanulják követni a ritmust, ami később az olvasás és az írás tanulásában is előnyükre válik. Ezen felül a ritmusos szövegek éneklése és tapsolása fejleszti a zenei készségeiket is.

3. Memória és figyelem fejlesztése

A rövid, ismétlődő szövegek könnyen megjegyezhetők, így a mondókák kiválóan alkalmasak a memória fejlesztésére. Az ismétlés és az emlékezés révén a gyerekek figyelme is fejlődik, ami az iskolai tanulás során elengedhetetlen.

4. Képzelőerő és kreativitás

A mondókák gyakran színes, fantáziadús történeteket mesélnek el, amelyek serkentik a gyerekek képzelőerejét. A mesés világokba való betekintés és a karakterekkel való azonosulás segíti a kreatív gondolkodást és a problémamegoldó képességek kialakulását.

5. Szociális készségek

A közös mondókázás nagyszerű lehetőség a családi együttlétekre és a közösségi élményekre. A gyerekek megtanulnak együtt játszani, egymásra figyelni, és közösen élvezni a mondókák örömét. Ez erősíti a családi kötelékeket és fejleszti a szociális készségeket.

A mondókáskönyvek a gyerekek fejlődésének fontos eszközei, amelyek játékosan segítik a nyelvi, zenei, memória, képzelőerő és szociális készségek fejlődését. A Book24 gazdag kínálatában mindenki megtalálhatja a számára és gyermekei számára legmegfelelőbb mondókáskönyvet, amely nem csak tanulságos, hanem szórakoztató is. Fedezzük fel együtt a mondókák varázslatos világát, és tegyük még színesebbé a gyermekeink mindennapjait!

Könyvajánló:

Haui József - Egy, megérett a meggy - Első mondókáim

Ki ne ismerné ezt a sokat mondogatott, megunhatatlan gyermekmondókát, ami hol kiszámoló, hol hintáztató, hol ugróiskolához rigmus. Annyi változata van és mind kedvelt! Íme az egyik a kemény, elszakíthatatlan képeskönyvünk lapjain!

Tipeg-topog a róka – Erdőszéli mondókák

Kisebbeknek való gyermekmondókák elevenednek meg kedves illusztrációk kíséretében a képeskönyv lapjain. Zöld erdőben járunk és az itt élő állatokkal, rókával, mókussal, macival találkozunk, bekukkantunk bokrok mögé, fű közé, fa lombjába, csobogó patakocskába, s még kiránduló gyerekekkel is összefutunk. A mondókákon kívül bátran meséljünk és meséltessük a gyereket a megadott témában, hogy szókincse gyarapodjon, kifejezésmódja csiszolódjon.

Tipeg-topog a róka – Erdőszéli mondókák

Tipeg-topog a róka – Erdőszéli mondókák

Erdőszéli mondókák

Szerkesztette Bogos Katalin
Csengőkert Kft., 2022.

Babák első mondókáskönyve

Gyűjteményünkben a legkisebbeknek való tapsoltatóktól a lovagoltatókon, cirógatókon és állni-járni tanítókon át az ujjas számolgatósokig minden mondókatípus felvonul, sőt a már nagyobb babáknak való utánzós rigmusokból is található egy kisebb csokorra való. S hogy az álomba szenderülés is minél kellemesebb legyen: altatók is szerepelnek. A könnyen megtanulható, "eljátszható" mondókákat mesés képi világ eleveníti meg.

Babák első mondókáskönyve

Babák első mondókáskönyve

Scolar Kiadó Kft., 2024.07.03.
Scolar KID

Gryllus Vilmos - Félperces mondókák 3.

Ebben a lapozóban egy év körforgását követhetjük végig Gryllus Vilmos játékos rímeivel és Megyeri Annamária vidám rajzaival. Tavasszal a gombák és a virágok, nyáron a szivárvány és az alma, ősszel a csodás falevelek, télen pedig a Mikulás teszi örömtelivé a hétköznapokat.

Félperces mondókák 3.

Félperces mondókák 3.

Gryllus Vilmos
Lampion Könyvek, 2023.11.14.