Nincs engedélyezve a javascript.

Nyári könyvmustra – kihagyhatatlan sci-fik, amelyeket el kell olvasnod a nyáron

scifib24_blogcikkek_600x400.jpeg

Nyáron az állandó kötelezettségeink mellett igyekszünk minél több időt kikapcsolódással tölteni. Az aktív programok mellé érdemes néhány könyvet is bekészíteni, hiszen az olvasás valódi pihentető tevékenység. A legjobb sci-fi könyvek egyszerre szórakoztatnak és kapcsolnak ki, így bérelt helyük van a nyári bakancslistán.

A nyár sok izgalmas lehetőséget kínál a pihenésre, feltöltődésre. Az aktív programok mellett érdemes az olyan kevésbé mozgalmas tevékenységekre is időt szakítani, mint az olvasás, mert a könyvek világa egyszerre nyújt izgalmat, szórakozást és tökéletes pihenést.

Kapcsolj ki, szórakozz!
Az olvasás tökéletes módja a kikapcsolódásnak és a szórakozásnak. Egy jó könyv új világokat tár fel előttünk, izgalmas karakterekkel ismerkedhetünk meg általa, és mindeközben kicsit megfeledkezhetünk a mindennapi problémáinkról, feszültségeinkről. A nyári olvasás külön élvezeti értéket is nyújt, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy csodás természeti környezetben, friss levegőn adhatjuk át magunkat kedvenc irodalmi műfajainknak, legyenek azok a legjobb sci-fik, vagy épp a legújabb romantikus kötetek.

Az olvasás értéke
Botorság lenne azt mondani, hogy az olvasás csak kikapcsolódásra és szórakozásra szolgál. Egy jó könyv ennél sokkal többet ad: betekintést nyerhetünk más kultúrákba, történelmi eseményekbe, érdekes tényekbe. A nyári pihenés időszaka ideális arra, hogy új írókat, új témákat, új perspektívákat fedezzünk fel.

Tanulj és fejlődj!
Minden egyes könyvvel, amelyet a kezünkbe veszünk, legyen az bármilyen témájú, tanulunk és fejlődünk, új információkkal gazdagodunk. Az olvasás révén folyamatosan fejleszthetjük készségeinket, bővíthetjük tudásunkat. Nyáron juthat időnk olyan könyvekre, olyan irodalmi műfajokra is, amelyeket év közben kihagytunk a zsúfolt hétköznapok miatt.

Inspiráció nyugodt környezetben
A nyár jellemzően a pihenés és a lazítás időszaka, amikor végre magunk mögött hagyhatjuk egy kis időre a mindennapi stresszt. Ilyenkor könnyebben megy a koncentráció, hatékonyabban tudunk elmélyedni el egy-egy olvasmányban. A nyári időjárás lehetőséget ad arra is, hogy tényleg nyugodt körülmények között, akár a természetben, egy kerti hintaszékben vagy egy strandtörölközőn heverészve adjuk át magunkat az olvasás élményének, gyűjtsünk inspirációt, ihletet, ötleteket, vagy akár új perspektívát a mindennapjainkhoz.

A legújabb Book24 könyvajánló első kötete egy magyar sci-fi, Szabó Illés – Túlvilági krónikák című kötete. A regény a Túlvilág üzenete. A Túlvilágé, amely eltérít egy műholdat, hogy felhívja magára a földlakók figyelmét és megüzenje: az ő világa egy sokkal élhetőbb univerzum, mint az, ahol jelenleg élünk. Nem csoda hát, hogy már sokan az életidejük letelte előtt oda akarnak költözni. Lehetséges volna?

Túlvilági krónikák

Túlvilági krónikák

SZABÓ ILLÉS
Kossuth Kiadó, 2023.06.01.

A legjobb sci-fi könyvek sorozatában a következő választottunk a díszdobozos Hyperion, amely Dan Simmons 2 könyvét is tartalmazza. A Hyperion 7 teljesen eltérő életúttal rendelkező ember története. Ami közös bennük, az maga a Hyperion. A szerző a 29. századba repíti el az olvasót, ahol az emberiség uralma galaxisokra terjed ki. A Hegemóniát azonban veszély fenyegeti. 7 elszánt ember útra kel, hogy találkozzanak azokkal, akik valóra válthatják a legfőbb kívánságukat. De csak az egyikőjükét. A Hyperion bukása című kötet középpontjában a technológiai fejlődés és az emberi civilizáció jövője áll. Gépek, fajok, vallások, civilizációk összecsapása egy új rend kialakulása érdekében, amelyről azonban senki sem tudja, milyen következményekkel is járhat.

Hyperion díszdoboz

Hyperion díszdoboz

Dan Simmons
Agave Könyvek, 2023.06.06.
Hyperioni énekek

Folytassuk a sort egy igazi klasszikussal, Douglas Adams – Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvével. A történet egy szörnyen ostoba csütörtökről szól, amelynek beláthatatlan következményei vannak. És egy könyvről, a Galaxis útikalauz stopposoknak című kötetről. Amelynél sikeresebb kiadványt nem látott még… az univerzum. Mert a földlakók mit sem tudnak róla. De majd most! És mitől olyan különleges? Kicsit olcsóbb, mint a többi kiadvány, amit a világegyetem kiadója piacra dobott, és a fedlapján egy nagyon fontos üzenet olvasható: Ne ess pánikba!

Galaxis útikalauz stopposoknak

Galaxis útikalauz stopposoknak

Douglas Adams
Gabo Kiadó, 2023.05.10.

Neal Stephenson – Termination Shock – Az összeomlás kora című sci-fijében az emberiség az éghajlatváltozások okozta katasztrófák szorításában vergődik. Egy texasi olajmilliárdos megunja a tehetetlenséget és egy szokatlan megoldással lép a világ vezetői elé. A nagy kérdés, hogy az ötlet hasznára lesz-e vagy inkább ártani fog a már amúgy is súlyos helyzettel küszködő emberiségnek. Sokan sokféle véleményt fogalmaznak meg, de bárki bármit is tesz, döntése mindenképpen kihatással lesz az emberiség jövőjére. Lehet-e ennél nagyobb felelősség?

Termination Shock - Az összeomlás kora

Termination Shock - Az összeomlás kora

Neal Stephenson
Fumax, 2022.12.14.