Nincs engedélyezve a javascript.

Olvass röviden – 200 oldal alatti könyvek délutáni pihenőidőre

b24_blogcikkek_600x400_b_jpeg.jpg

Mindannyiunknak szükségünk van a testünket, lelkünket feltöltő tevékenységekre. Csak ne lennének olyan időigényesek! De van megoldás. Könyvajánlónkba 4 olyan könyvet gyűjtöttünk össze sikerlistakínálatunkból, amelyek nem hosszabbak 200 oldalnál, így akár egy délutáni pihenés alatt is bátran nekikezdhetünk az elolvasásuknak.

Sokan sokfélék vagyunk. A könyvolvasási szokásainkat tekintve is. Vannak, akik ágyban, párnák között, vannak, akik a kanapén ülve, vannak, akik munkából hazafelé, megint mások csak és kizárólag kedvenc foteljükbe kucorodva szeretnek és tudnak olvasni. És persze vannak, akik bárhol és bármikor. Ők a szerencsések.

Olvasni – könyvet olvasni. Azonban nem csak mi, emberek és a könyvolvasási szokásaink különböznek. Különbséget lehet és kell tenni az olvasás és a könyvolvasás között is.

Minden híresztelés ellenére olvasni nagyon sokan és nagyon sokat olvasnak. Híreket, véleményeket, újságcikkeket, blogbejegyzéseket. Ezt nevezzük rövid távú olvasásnak. A könyvolvasás ezzel ellentétben hosszú távú tevékenység. A valódi, értő, tartalmi olvasás időigényes. Épp ezért illeszthető be egyre nehezebben rohanó világunk mindennapjaiba. Pedig olvasni öröm! És nemcsak azért, mert műveltebbek, tájékozottabbak leszünk általa, hanem terápiás hatással is bír, segít levezetni a stresszt, a feszültséget.

Olvassunk, de mikor? Az olvasás jótékony hatásait nem kétségbe vonva, jogosan merül fel a kérdés, hogy jó, de mégis mikor olvassunk, hiszen nem mindig tudunk napokat szánni egy-egy kötetre, bármennyire is szeretnénk. 1-2 óra meg semmire sem elég. Biztos ez? Ha jól választunk olvasnivalót, akkor simán beleférhet egy-egy könyv elolvasása a rövidre szabott délutáni pihenőidőbe is.

Friss könyvajánlónkban olyan kiadványokat mutatunk be, amelyek nem haladják meg a 200 oldalt, így kiolvasásuk nem tart több napon keresztül.

Az első választott kiadvány nem más, mint Philip K. Dick – Ray Nelson A ganümédeszi hatalomátvétel című sci-fije. A mindössze 192 oldalas könyv a 3. világháború utáni időszakban játszódik, amikor a Földet idegen lények szállják meg a Ganümédesz bolygóról. Bár emberek csak hírmondónak maradtak, de ők viszont nem adják könnyen magukat, és bár az idegenek elszánják magukat a végső megoldásra, tervükbe emberi „hiba” csúszik.

A ganümédeszi hatalomátvétel

A ganümédeszi hatalomátvétel

Philip K. Dick, Ray Nelson
Agave Könyvek, 2023.01.24.

A tudományos-fantasztikus könyvek világából egy éles váltással lépjünk át az életmód kategóriába, és lapozzuk fel A jövő - Glamour Book című kiadványt. A GLAMOUR Bookazine 164 oldalas második lapszámának fókuszában a jövő áll és a tény, hogy nincs másik bolygónk, amire lecserélhetnénk a Földet, ezért itt és most kell mindent megtennünk, ha jövőt szeretnénk biztosítani a következő generációk számára. Az élet különböző területein tevékenykedő, kiemelkedő és ismert személyiségekkel készült inspiráló interjúkat tartalmazó kiadvány egyértelmű üzenete: most van itt az ideje, hogy cselekedjünk!

A jövő - Glamour Book

A jövő - Glamour Book

RAS Magyarország Kft., 2022.

Péterfy-Novák Éva A rózsaszín ruha című szépirodalmi műve tárcanovellák gyűjteménye. A mindössze 168 oldalas kiadvány történeteinek középpontjában a körülöttünk lévő világ eseményei és szereplői állnak: nők, férfiak, anyák és lányaik, feleségek és férjek, gyerekek és felnőttek. Az írónő mindennapjaik vélt vagy való igazságairól, hazugságairól lebbenti fel a fátylat szókimondóan, de kellő humorral és beleérzéssel. Ahogy azt tőle már megszokhattuk.

A rózsaszín ruha

A rózsaszín ruha

Péterfy-Novák Éva
Libri Könyvkiadó, 2022.

Majtényi László Soma, a beszélő kutya című kötetét hagytuk utoljára. A 168 oldalas könyv főszereplője Soma, az ír szetter, aki egy valódi celeb, a közösségi médiafelületek sztárja. A könyvben az ő szemüvegén keresztül láthatjuk, hogyan is boldogulunk mi, emberek, na és persze állatok ebben a kutyavilágban, legyen szó barátságról, hűségről, elvekről, jogokról, kötelmekről.

Soma, a beszélő kutya

Soma, a beszélő kutya

Majtényi László
Corvina Kiadó, 2023.01.31.