Nincs engedélyezve a javascript.

Romantikus könyvek 2024 nyarán

romantikus_nyari_konyvek_book24_600x400.jpg

A nyár az év azon időszaka, amikor sokan a strandra mennek, pihenni és kikapcsolódni vágynak. A napfényes délutánok tökéletesek arra, hogy egy jó könyv társaságában lazítsunk, és mi lehetne jobb választás, mint egy romantikus regény, amely elrepít egy másik világba, és elvarázsol a szerelem mesés történeteivel? Ebben a blogcikkben négy olyan romantikus könyvet ajánlunk, amelyek biztosan feldobják a 2024-es nyaradat.

A nyári olvasás varázsa

Nyugalom és kikapcsolódás

A nyár az a pillanat, amikor végre lelassíthatunk. A hosszú, meleg napok és a szabadság érzése tökéletes alkalmat teremt arra, hogy egy kényelmes helyen elhelyezkedve belemerüljünk egy jó könyvbe. A romantikus regények különösen jól illenek ehhez a légkörhöz, hiszen történeteik általában könnyedek és kellemesen áramlanak, megteremtve a tökéletes kikapcsolódást.

Menekülés a valóság elől

A könyvek elrepítenek minket egy másik világba, ahol minden probléma megoldódik. A nyári napok során, amikor talán több szabadidőnk van, mint az év más időszakaiban, különösen vonzó lehet ez a menekülés a mindennapi stressztől és gondoktól.

Miért jó választás a romantikus könyv?

Könnyed és szórakoztató

A romantikus könyvek gyakran könnyedek és szórakoztatóak, ami tökéletes választássá teszi őket a nyári olvasáshoz. Nem kell mély filozófiai gondolatokat keresni bennük, csak élvezni a történetet és a karakterek közötti kapcsolatokat. Ez az egyszerűség lehetővé teszi, hogy teljesen kikapcsoljunk és átadjuk magunkat a pihenésnek.

Sokféle történet és stílus

A romantikus irodalom rendkívül sokszínű. Legyen szó történelmi romantikáról, kortárs szerelmi történetekről, vagy akár fantasy románcról, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb könyvet. Ez a sokféleség biztosítja, hogy sosem ununk rá a műfajra, és mindig találunk új és izgalmas történeteket.

Érzelmi kapcsolódás

A romantikus regények gyakran mély érzelmi kapcsolódást kínálnak az olvasó számára. A szereplők küzdelmei, örömei és szerelmi kalandjai könnyen átélhetők és azonosulhatók, ami még élvezetesebbé teszi az olvasást. Ezek a történetek segíthetnek megérteni saját érzelmeinket, és talán új perspektívákat is nyithatnak a szerelem és az emberi kapcsolatok terén.

 

Ha szeretnél egy kicsit elszakadni a valóságtól, és átélni a szerelem varázsát, nincs is jobb választás, mint egy romantikus regény a Book24 webáruház kínálatából!

Könyvajánló:

Emily Henry - Nyáron a párom

Poppy és Alex. Két ember, akiben semmi közös nincs. Poppy vagány, belevaló csaj, Alex keki nadrágban jár. Poppy nyughatatlan világvándor, Alex jobban szeret otthon üldögélni egy könyvvel. Valamiért mégis jó, sőt, legjobb barátok lettek, mióta az első év végén Alex vitte haza az egyetemről Poppyt. A végzetes autóút óta sok minden történt, és messzire sodródtak egymástól, mégis minden nyáron együtt töltöttek egy csoda szép hetet. Egészen tavalyelőttig, amikor is minden összeomlott, és azóta nem beszéltek egymással. Poppynak megvan mindene, amire vágyott, mégis úgy érzi, hogy beleragadt a megszokott kerékvágásba. És amikor megkérdezik tőle, mikor volt utoljára igazán boldog, egyből tudja a választ: azon a bizonyos, balul végződött nyaraláson. Elhatározza, hogy ráveszi a legjobb barátját egy utolsó közös vakációra, ahol tiszta vizet önthetnek a pohárba, és rendbe jöhet minden. És Alex, valami csoda folytán, igent mond. Poppynak tehát egy hete van arra, hogy helyrehozza, amit elrontott. Ehhez azonban szembe kell néznie egy nagy igazsággal, amely szép csöndben mindig is ott állt a zökkenőmentesnek tűnő baráti kapcsolatuk útjában.

Nyáron a párom - Éldekorált

Nyáron a párom - Éldekorált

Emily Henry
Central Könyvek
Romkom-sorozat

Katelyn Doyle - Garantáltan happy end

A harmincas éveiben járó Molly romantikus vígjátékokat ír a hollywoodi álomgyárnak, de valójában meggyőződése, hogy a boldog befejezés csak mese. Utoljára a középiskolában volt szerelmes, amikor Sethtel járt, akit egyébként váratlanul elhagyott, és tizenöt éve nem látott. Seth viszont hisz a romantikában és a mindent elsöprő szerelemben, annak ellenére, hogy Chicago egyik legsikeresebb válóperes ügyvédje. Az elmúlt években kitartóan kereste „az igazit”, de eddig senki sem ért fel Mollyhoz, a lányhoz, aki összetörte a szívét. Amikor a régi barátai elvonszolják Mollyt a tizenötödik gimnáziumi osztálytalálkozójukra, természetesen pont Seth mellé ültetik. A kínos helyzetből mindketten a felszolgált koktélokba menekülnek, aminek a vége egy szenvedélyes éjszaka és egy zavarba ejtő másnap reggel lesz. Mivel igen eltérően értékelik a történteket, úgy döntenek, hogy fogadást kötnek: aki pontosabban meg tudja jósolni, hogyan alakul öt ismerős pár kapcsolata a következő osztálytalálkozóig, annak el kell ismernie, hogy a másiknak van igaza a szerelem természetét illetően. És hogy mi a csavar? Ők ketten az ötödik pár. Molly arra voksol, hogy biztosan nem találkoznak újabb tizenöt évig, Seth ezzel szemben arra, hogy újra reménytelenül egymásba szeretnek. Eldördül a startpisztoly, és a férfinak öt éve van arra, hogy bebizonyítsa, őket egymásnak szánta a sors.

Garantáltan happy end

Garantáltan happy end

Romkom sorozat

Katelyn Doyle
Central Könyvek
Romkom-sorozat

Kate Robb - Szerelem a végzetem

Egy fiatal nő az összetört szívére keres gyógyírt ebben a szeszélyes, barátokból-szerelmesek románcban, ám váratlanul egy olyan alternatív világban ébred, ahol nem csak az exe az egyetlen, aki eltűnt az életéből. Amikor Gemmát négy együtt töltött év után dobja a barátja, úgy reagál, ahogy minden értelmes huszonnyolc éves tenné: leissza magát a húgával, a bolondos nagynénjével és a legjobb barátjával, Daxszal. A túl sok margarita után aztán úgy döntenek, hogy mágikus szerelmi tisztítókúrát hajtanak végre, amely azt ígéri, hogy kitörli Gemma exét a múltjából. Követik az összes utasítást, beleértve egy plátói csókot Dax részéről, hogy megpecsételjék a sorsot. Amikor Gemma másnap felébred, rádöbben, hogy a komolytalannak gondolt varázslat működött. Nemcsak olyan, mintha soha nem is járt volna az exével, de az élete többi része is a felismerhetetlenségig megváltozott. És, ami a legrosszabb: Daxnak fogalma sincs, ki ő. Hogy visszafordítsa a varázslatot, és visszatérjen a régi életébe, Gemmának meg kell győznie egykori legjobb barátját – aki most szinte idegen –, hogy csókolja meg. Ám ahogy lassan végrehajtja tervét, azon kapja magát, hogy beleszeret a férfiba, méghozzá mindent elsöprően. Hamarosan gyötörni kezdi a kétely, hogy egyáltalán vissza akar-e térni a régi életébe. Hiszen mi van, ha Dax volt az Igazi mindvégig?

Szerelem a végzetem

Szerelem a végzetem

Kate Robb
Magnólia

Sarah Adams - A szabálykönyv

Nora egész karrierje egy jóképű profi amerikaifoci-sztár kezében van. Derek, a sztárjátékos történetesen Nora expasija. Annak idején a lány nem valami elegáns módon vetett véget a kapcsolatnak - a régi döntés most álmatlan éjszakákat okoz neki. Profi ügynök lett, és Derek az első ügyfele. Aki még mindig mérges rá. Derek bosszút forral: ha Nora az ügynöke akar lenni, hát jó. De a fiú feltett szándéka, hogy megkeserítse az életét. Még emlékszik, hogy a lány nem adja fel egykönnyen. Erre a tulajdonságra alapozza a tervét. És Nora valóban nem adja be a derekát, hanem éppenséggel ellentámadásba kezd. De aztán jön Las Vegas, egy vad éjszaka másnapján Derek és Nora egy ágyban ébrednek mint friss házasok. A szabálykönyvet kihajították az ablakon - mit hozhat ez a kapcsolat? Ki-ki mentse a munkáját? Lehetséges kettejük közt életre szóló szerelem?

A szabálykönyv

A szabálykönyv

Sarah Adams
Next21 Kiadó