Nincs engedélyezve a javascript.

Szerelmetes május – könyvajánló a legérzelmesebb hónapra

b24_blogcikkek_600x400_jpeg-1.jpg

A tavasz utolsó hónapjával a világ új színekkel és hangulattal telik meg. De a május sokkal többet jelent a természet újjászületésénél – ez az év legszerelmesebb hónapja. A hangulathoz illően könyvajánlónkba a legfrissebb szerelmes könyvek közül válogattunk.

Május az a hónap, amikor végre tényleg megérkezik a tavasz teljes pompájában. A természet tele van élettel és szépséggel: az erdők és a parkok zöldbe öltöznek, a virágok elbűvölő színekben pompáznak. Ezek a természeti jelenségek magunkban hordozzák az érzelmek erejét, felidézik bennünk, emberekben a szerelmet és az örömöt, könnyebben nyitunk a romantikus, szerelmes érzelmekre. Ugyanakkor ez az időszak tökéletes arra is, hogy szerelmi történetekbe merülve romantikával töltődjünk fel.Ha ilyenkor felütünk egyet a nyári romantikus könyvek kínálatából, átélhetjük ezt az érzelmi rezgést, valamint a természet megújulásának és az emberi érzelmek csodálatos összhangját.

A tavasz varázsa, az esküvők hónapja
A hagyomány szerint május az esküvők hónapja. Sok pár választja ezt az időszakot a házasságkötésre: a természet varázslatossága és az évszak szimbolikus jelentősége eleve romantikus légkört teremt, amely egybeesik az esküvők hangulatával. A szerelmesek boldogsága és az öröm ünneplése visszatükröződik a megújuláson átesett természet erejében.

Hívogató, színpompás természet
A kellemes időjárás egyre több lehetőséget ad arra is, hogy kültéri programokat szervezzünk, legyen szó egy családi, baráti piknikről vagy egy romantikus sétáról. A virágos rétek, a zöldellő parkok, a hangulatos kávézók mind-mind nagyszerű hátteret, helyszínt biztosítanak ahhoz, hogy a szerelmespárok felhőtlenül élvezhessék egymás társaságát.

Az újrakezdés időszaka
A május nemcsak a szó szoros értelmében vett szerelem hónapja, hanem az újrakezdésé is. Ilyenkor könnyebben tűzünk ki magunk elé új terveket és célokat, motiváltabban vágunk neki az új kihívásoknak. Ez a friss lendület és pozitív energia hozzájárul ahhoz is, hogy az emberek nyitottabbak legyenek a szerelemre. Az újrakezdés lehetőséget ad arra, hogy megtaláljuk vagy éppenséggel megerősítsük a szerelmünket és boldogan kezdjünk bele az új, vagy a régi-új életszakaszunkba.

A szerelmi történetek inspiráló ereje
Egy jól megírt szerelmes történet rendkívül inspiráló tud lenni. A könyvekben olyan karakterekkel találkozhatunk, akik szeretnek és szenvednek, akik akadályokkal kerülnek szembe, de végül megtalálják a boldogságot. Ezekből a történetekből inspirációt nyerhetünk, hogy higgyünk az igaz szerelemben és ne adjuk fel a vágyainkat. Májusban, amikor a természet is újjászületik, egy-egy ilyen olvasmány még nagyobb hatással lehet ránk, segíthet újra felfedezni a szívünk mélyén rejlő romantikát.

A bestseller romantikus könyvek kínálatából elsőre Carley Fortune – Minden elmúlt nyár című könyvét választottuk. A romantikus regény középpontjában egy gyerekkori szerelem áll, amely hiába szökkent szárba, végül darabjaira hullott egy rossz döntés következtében. De most itt a lehetőség, hogy az egykori fiatal fiú és lány immáron felnőttként helyrehozzanak valamit, ami mindkettőjük számára a nagybetűs érzelem volt. Kivéve, ha Percy nem mer szembenézni a múltjával és a döntéseivel, amelyekkel azóta a végzetes elhatározás óta bünteti önmagát és ezzel egykori szerelmét, Samet is.

Minden elmúlt nyár

Minden elmúlt nyár

Carley Fortune
Magnólia, 2023.05.02.

Sofie Cramer – Ráadásszerelem című kötetének főszereplői nem sokat tudnak egymásról és csak a véletlennek köszönhetik, hogy egymásra találtak. Clara tragikus módon veszíti el szerelmét az eljegyzésük után. A fiú hiányát nem tudja megszokni, még a telefonszámát sem képes kitörölni a telefonjából. 2 évvel később egy nap SMS-t küld halott szerelmének. Az üzenet egy másik fiúnál landol, akinek a telefontársaság újból kiadta az elhunyt számát. Clara és Sven élete az üzenet hatására gyökeresen megváltozik.

Ráadásszerelem

Ráadásszerelem

Sofie Cramer
Central Könyvek, 2023.05.18.

Könyvajánlónk következő kötete Cécile Pivot – A kis francia könyvesbolt című könyve. Esther hisz a szavak erejében, hogy reményt, jövőt tudnak adni, helyrehozhatják azt, ami elromlott. Csak hinni kell bennük és hagyni áramlani őket. Ennek jegyében egy franciaországi könyvesboltban levélíró műhelyt indít. A műhely minden várakozását felülmúlja: hamarosan megtelik emberekkel és történetekkel, akik és amelyek Esther számára is megnyitnak egy új utat.

A kis francia könyvesbolt

A kis francia könyvesbolt

Cécile Pivot
General Press Kiadó, 2023.05.17.

Utoljára hagytuk Ava Wilder – Nagy vetítés Hollywoodban című kötetét. A könyv a talmi csillogás és az igaz érzelmek története. A két főszereplőnek bár különböző okokból, de ugyanarra van szüksége: egy kis pozitív sajtóra, hogy újra lendületet kapjon a karrierjük, az emberek, illetve a producerek újra észrevegyék őket. Mert Hollywoodban mindenki erre vágyik. Így kerülnek kapcsolatba egymással. A nagy kérdés, hogy tényleg csak tettetik-e, ami közöttük van az előre megírt forgatókönyv szerint, vagy képesek túllépni a talmi csillogáson és felvállalni az igazi érzelmeket?

Nagy vetítés Hollywoodban

Nagy vetítés Hollywoodban

Ava Wilder
Next21 Kiadó, 2023.05.10.

Májusban minden a szerelemről, a természetről és az érzelmekről szól. Ez az időszak tökéletes alkalom arra, hogy elmerüljünk egy-egy szerelmes történetben: a természet szépsége és az érzelmek ereje összhangba kerül egymással, a szeretet ünneplése kerül a fókuszba. A szerelmes könyvek olvasása feléleszti bennünk a romantikát és általuk elmélyülhetünk a szerelem varázslatos világában.

A szerelem minden évszakban szép, de májusban különösen ragyogó és elbűvölő!