Nincs engedélyezve a javascript.

Tavasz, napfény, szerelem – 3+1 romantikus könyvújdonság

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_11.jpg

A tavasz a megújulás, az újjászületés, a feltöltődés időszaka. Na és a szerelemé. A természet kivirul, zöldbe fordulnak az erdők, a mezők, szirmot bontanak a virágok, az állatvilág is felbolydul, mi, emberek pedig szerelembe esünk. A romantikus érzelmeknek ilyenkor semmi sem szabhat határt! Ennek örömére összegyűjtöttünk 4 romantikus könyvújdonságot, hogy a szerelem mindenkit utolérjen. Így vagy úgy.


Tagadhatjuk, de minek, a tavasz az elménk helyett inkább a szívünket dolgoztatja meg. Egyrészt, mert ilyenkor többet és többször vagyunk már a természetben, sportolunk, sétálunk, amely tevékenységekhez bizony szükség van a szívünk energiájára, másrészt mert nincs tavasz érzelmes hangulat nélkül.

Ember és természet

Bár sokak szerint egyre távolabb kerülünk a természettel, ennek ellenére az emberiség még mindig ezer meg ezer szállal kötődik hozzá a legkülönfélébb módokon. Éppen ezért lehetséges, hogy abban az évszakban, amikor minden a változásról, a megújulásról, a felszabadulásról szól, akkor mi, emberek is érzelmes, romantikus hangulatba, lelkiállapotba kerülünk. Például könnyebben esünk szerelembe is.

Tavasszal minden más

Tavasszal még a kedvünk is más. Megváltozik a testtartásunk, sőt a tekintetünket is magasabbra emeljük járás közben: a nehézkes téli ruhák nem nyomják már a vállainkat, felszabadultabbnak érezzük magunkat, mintha valami súlyos teher gördült volna le rólunk.

A felszabadultságnak ez az érzése mosolyt csal az arcokra, pozitivitást sugároz, és ez utat nyit a romantikus érzelmeknek. Sikerült hangulatba hoznunk? Akkor fogadd szeretettel legújabb könyvajánlókat, amelybe olyan köteteket válogattunk a Book24 legjobb könyvek kínálatából, amelyek középpontjában a szerelem, a romantika áll.

Első választottunk Lisa Graf – Dallmayr 1. – A szép élet álma című regénye, amely a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg. 1897-ben minden pompásan alakul Anton Randlkofer és a felesége életében: virágzik a Dallmayr csemegebolt, és békében nevelik 3 gyereküket. De a férj váratlan halála mindent felborít, veszélybe kerül mindaz, amit addig elértek. Az özvegy azonban nem hagyja magát, még saját sógora mesterkedésével szemben is megvédi magát és a csemegeboltot, miközben közvetlen környezetében olyan titkokra derül fény, amelyekre még álmában sem gondolt.

Dallmayr 1. - A szép élet álma
23.png

Dallmayr 1. - A szép élet álma

Lisa Graf
Kossuth Kiadó, 2023.02.20.

A 19. századból térjünk vissza napjainkba! Paige Toon – Amikor megláttalak című könyvének főszereplői egy dologra nem vágynak: hosszú távú, komoly kapcsolatra, de egy flört ellen egyikőjüknek sem lenne kifogása. De az élet másképp rendezi Hannah és Sonny sorsát, akik végül kényszerűségből a barátság mellett döntenek. De az egymás iránti vonzalmukat nem tudják letagadni. Vajon meddig tudják tartani magukat és az egymás felé tett ígéretüket?

Amikor megláttalak
23.png

Amikor megláttalak

Paige Toon
General Press Kiadó, 2023.03.02.
Írisz-könyvek sorozat

A következő könyvajánlatunk Francesca Giacco – Hat nap Rómában című regénye. Emilia, az amerikai festőnő a szerelmével közös utazás helyett egyedül érkezik Rómába, ahol próbálja feldolgozni a szakításukat. Miközben bejárja az olasz főváros utcáit, összetalálkozik a szintén amerikai Johnnal, akivel hamarosan intim kapcsolatba kerül. A kapcsolat azonban sok fájdalmat hoz felszínre mindkettőjük múltjából, ráadásul Emiliának saját magával is meg kell küzdenie, és végre el kell fogadnia azt az apai hagyatékot, amely mindezidáig súlyos teherként telepedett saját művészi ambícióira.

Az akciós könyvek közül végül jöjjön egy igazi romantikus regény: Susan Mallery – Mostohatestvérek című kötete. Sage és Daisy mozaikcsaládban nő fel. A mostohatestvérek közül Sage a népszerű, Daisy az okos. Ez a megkülönböztetés eltávolítja őket egymástól, olyannyira, hogy Sage Európában kezd új életet. De eljön a pillanat, amikor újra találkoznak: közös húguknak ugyanis szüksége van rájuk. Az ügy közel hozza őket egymáshoz, sőt egy pillanatra úgy tűnik, megszületik közöttük a testvériség érzelme. Vagy mégsem?

Mostohatestvérek
23.png

Mostohatestvérek

Susan Mallery
Vinton Kiadó Kft., 2023.03.02.