Nincs engedélyezve a javascript.

Új év, új könyvek - 2023 legjobban várt könyvmegjelenései

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_2.jpg

Minden új év egy új lehetőség, hogy kipróbáljunk valamit, amit korábban soha, felfedezzük az életünk addig ismeretlen részeit, vagy éppenséggel beszerezzük azokat az új könyveket, amelyeket egyetlen könyvespolc sem nélkülözhet. Íme a 2023-ban legjobban várt előrendelhető könyvek listája, hogy időben felkészülhessünk a megjelenésekre.


A könyvek világa egy folyamatosan táguló univerzum, amely egy pillanatra sem áll meg: egymás után látnak napvilágot újabb és újabb kiadványok, amelyek között minden korosztály megtalálja a maga számára legjobb, legszebb, legérdekesebb, legizgalmasabb, legromantikusabb, legszórakoztatóbb vagy épp legkedvesebb történetet.

Legjobban várt könyvekDe az új könyvek között is akadnak olyanok, amelyek nagyobb érdeklődésre tartanak számot a könyvbarátok között, akár azért, mert egy sorozat következő kötetéről van szó, vagy egy ismert ember visszaemlékezéséről, esetleg egy nagy visszhangot kiváltott film irodalmi adaptációjáról. Legyen bármi is az ok, nem múlhatnak el az új év első napjai az adott esztendőben legjobban várt könyvmegjelenéseket felsoroló listák nélkül.

Kezdjük a sort az életrajzi könyvek egyik kiemelkedő darabjával. Az Őrülten, mélyen – Alan Rickman naplói című könyv 25 év emlékeit idézi meg a világhírű színész életéből. A Die Hard Hans Grubere, a Harry Potter filmek zseniális Perselus Piton professzora egy különleges utazásra hív a kulisszák mögé, hogy a filmvászonról ismerős, sajátosan szellemes stílusában bepillantást engedjen élete kiemelkedő, illetve teljesen hétköznapi szakaszaiba, legyen szó művészetről, színjátszásról, politikáról, barátságról vagy épp a szakmai vállalkozásairól.

Őrülten, mélyen
Bestseller könyvek

Őrülten, mélyen

Alan Rickman naplói – Emma Thompson előszavával

Alan Rickman
Kossuth Kiadó, 2023.04.25.

Ha már Alan Rickman révén megmerítkeztünk a múltban, folytassuk tovább időutazásunkat Diana Gabaldon – Outlander 7/2. – Csontok visszhangozzák című kötetével. Jamie és Claire története ugyanis tovább folytatódik az amerikai kontinensen, ahol bár mindenki tudja, hogy az amerikaiak fognak győzni, a szereplőknek a diadal valódi áráról vajmi kevés sejtésük van. Ezzel párhuzamosan megismerkedünk Jamie és Claire lányának és férjének 20. századi életével, amely titokzatosan és a vártnál szorosabban összefonódik a felmenők sorsával és a háború sújtotta gyarmati Amerika történelmével.

Outlander 7/2 - Csontok visszhangozzák - kartonált
Bestseller könyvek

Outlander 7/2 - Csontok visszhangozzák - kartonált

Diana Gabaldon
Könyvmolyképző Kiadó, 2023.01.24.
Arany pöttyös könyvek

Az előrendelhető könyvek listáján mindig előkelő helyen szerepelnek a gyerekeknek szánt kötetek. 2023-ban sincs ez másképp! A Böngéssz állati hangokat című foglalkoztatóban a gyerekek nemcsak képeken keresztül ismerkedhetnek meg az állatvilág lakóival, hanem a könyvhöz tartozó hangmodul segítségével a hangjukat is meghallgathatják, hogy minél több oldaláról ismerhessék meg az őket körülvevő világot.

Böngéssz állati hangokat
Bestseller könyvek

Böngéssz állati hangokat

Napraforgó Könyvkiadó, 2023.08.23.
Böngéssz...

A szerelmes regények kedvelőinek szól L. J. Shen – A szélhámos című könyve. Emmabelle-nek eddig soha nem volt szüksége férfire az életében. Most azonban gyereket akar és ehhez meg is találja az ideális partnert Devon személyében, aki ugyanúgy vélekedik a házasságról, mint ő maga: leginkább elkerülni szeretné. A felek a cél érdekében egyezséget kötnek, de egy valamire nem tudnak felkészülni: a sötét múltban rejtőző titkokra és hazugságokra, amelyek kihatással lesznek mindkettőjük jövőjére.

A szélhámos
Bestseller könyvek

A szélhámos

L. J. Shen
Álomgyár Kiadó, 2023.01.30.