Nincs engedélyezve a javascript.

Ünnepel a varázsvilág – Boldog születésnapot Harry Potter és J. K. Rowling!

kep.jpeg

A könyvek univerzuma egy különleges hely. De van egy olyan sorozat, amely még ebből a világból is kiemelkedik, mert történetében a lehetetlen valóra válik, a hétköznapi emberek pedig hőssé válhatnak. Ezt a különleges teret nem másnak köszönhetjük, mint J. K. Rowling írónőnek és az általa megformált karakternek, Harry Potternek, akik mindketten július 31-én ünneplik a születésnapjukat!

Bár a Harry Potter sorozat első kötetének bevezető sorait évtizedekkel ezelőtt vetette papírra a szerző, de a szemüveges és homlokán villám sebhelyet viselő varázslótanonc történetei az évek során semmit sem veszítettek népszerűségükből, a könyvek a mai napig varázserővel hatnak az olvasókra.

A Harry Potter könyvek ereje

J. K. Rowling meséjének legnagyobb vonzereje az egyszerű ember hőssé válásának lehetősége. Harry egy átlagos, magányos fiú, akit rokonai csak kihasználnak. Amint azonban megérkezik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, az olvasók vele együtt fedezhetik fel a főszereplőben és a saját belsőjükben rejlő bátorságot és erőt. Harry története arra emlékeztet bennünket, hogy bárkiből válhat hős, ha hisz magában és a barátai, családtagjai iránt érzett szeretet erejében.

Életszerű karakterek

Mind a Roxfort, mind az azt körülvevő varázsvilág olyan egyedülálló karaktereket rejt, akik hamar meghódítják az olvasók szívét. A karakterek mélysége, emberi hibáik és jellemfejlődésük lehetővé teszi, hogy könnyen azonosuljunk velük. A lapokon megjelenő érzelmek, a barátságok, és a valóságos, életszerű problémák közelebb hozzák hozzánk a cselekményt.

A varázsvilág varázsa

J. K. Rowling elképesztően gazdag és részletes varázsvilágot hozott létre a Roxfortban és azon túl. A részletes leírások és az alaposan kidolgozott mágikus elemek óriási vonzerőt jelentenek. Az épített környezet, a különböző lények és a varázslócsaládok világának hatására úgy érezzük: semmire sem vágyunk jobban, mint hogy mi is részesei lehessünk ennek a különleges univerzumnak.

A történetek egyetemes üzenete

Az ajándék ötletek között is első helyen szereplő sorozat könyvei nemcsak szórakoztató kalandokat, hanem mélyebb üzeneteket is közvetítenek az olvasóknak. Olyan témákkal találkozhatunk a kötetek lapjain, mint a barátság ereje, a jó és a rossz közötti választás, az önfeláldozás vagy épp a család fontossága. Harry Potter és barátainak történetei arra tanítanak, hogy mindig álljunk ki az igazság és a szeretet mellett és ne hagyjuk, hogy az értékek kivesszenek az életünkből.

A sorozat 7 kötete olyan népszerűvé vált az elmúlt évek alatt, hogy számtalan kiegészítő kötet, előzménykönyv, az eredeti karakterekre épülő egyéb kiadvány is napvilágot látott. A művek szerzőjének és főszereplőjének születésnapjára most ezekből állítottuk össze legújabb ajánlónkat.

J. K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany – Harry Potter és az elátkozott gyermek című könyvének középpontjában a felnőtt Harry áll. A háromgyerekes apa, férj és túlhajszolt minisztériumi munkatárs élete nem egyszerű, és miközben folyamatosan viaskodik a saját múltjával, azzal is szembesül, hogy kisebbik fia, Albus vergődik a családi örökség hálójában. Kettejük szeme láttára olvad össze múlt és jelen, ahol a sötétség feltartóztatatlanul tör előre.

Harry Potter és az elátkozott gyermek - puha táblás

Harry Potter és az elátkozott gyermek - puha táblás

J. K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany
Animus Könyvek, 2023.04.03.
Harry Potter sorozat

Ha a könyvespolcunkon ott sorakozik már legalább egy Harry Potter illusztrált könyv, akkor itt az ideje, hogy beszerezzük J. K. Rowling másik sikersorozatának egyik kötetét is. A Legendás állatok: Grindelwald bűntettei című regény ott kezdődik, ahol az előző rész abbamaradt: bár Göthe Salmander segítségével sikerült letartóztatni New Yorkban Gellert Grindelwaldot, de a nagyhatalmú varázslónak sikerül megszöknie és azonnal nekiáll híveket toborozni, hogy megszerezze az uralmat a világ varázstalan lakói felett.

Ebben a helyzetben Albus Dumbledore Göthéhez fordul segítségért, akinek kezdetben fogalma sincs arról, milyen veszélyes vállalkozásra is mondott igent volt roxforti tanárának.

Legendás állatok: Grindelwald bűntettei - puha táblás

Legendás állatok: Grindelwald bűntettei - puha táblás

Az eredeti forgatókönyv

J. K. Rowling
Animus Könyvek, 2023.06.01.
Harry Potter sorozat

A Hogwarts Legacy világa a megíratlan történet világába kalauzol el. A keménytálás ismeretterjesztő kötetbe összegyűjtött interjúkból, koncepciórajzokból, renderelt képekből és illusztrációkból bepillantást nyerhetünk a varázsvilág legújabb fejezetét megnyitó művészi játék minden apró részletébe.

A Hogwarts Legacy világa

A Hogwarts Legacy világa

vegyes
Fumax, 2023.06.21.

Harry Potter világa a legkisebbeket sem hagyja hidegen. Nekik ajánljuk a LEGO Harry Potter – Dumbledore titkai című foglalkoztatót. Találd meg a rejtvények, a labirintusok és a kiegészítésre váró rajzok között a kedvenceidet és építsd össze Dumbledore és hűséges főnixe, Fawkes figuráját!

LEGO Harry Potter - Dumbledore titkai

LEGO Harry Potter - Dumbledore titkai

Foglalkoztatókönyv ajándék Albus Dumbeldore professzor és Fawkes minifigurával!

Móra Könyvkiadó, 2023.07.26.
Lego Harry Potter, LEGO