Nincs engedélyezve a javascript.

Vörös Pöttyös könyvek a Book24 kínálatában

konyvmoly600x400.jpg

A Könyvmolyképző Kiadó széleskörű irodalmi palettával és sokszínű kiadványaival várja az olvasókat.
A Kiadó fókuszában a fiatal olvasók állnak, de olyan művek is megtalálhatók náluk, melyek széles rétegek számára kínálnak szórakoztató és értékes olvasmányokat.
A Könyvmolyképző Kiadó 2000-ben kezdett gyermek és ifjúsági irodalommal foglalkozni, mára viszont az ifjúsági irodalomban is az egyik legerősebb, legválogatottabb kínálatot nyújtja. Később a pedagógusok és a szülők igényét követve aztán a felnőtt szépirodalom illetve az igényes szórakoztató irodalom is a palettájukra került.
A Könyvmolyképző Kiadó különlegessége, hogy kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására és az új, friss hangokra az irodalomban, így számos ifjú szerző kap lehetőséget arra, hogy műveiket a közönség elé tárják.

Mit jelentenek a Könyvmolyképző pöttyei?

A Kiadó könyvpalettája mára igen színes, melyen regények, ifjúsági irodalom, fantasy, sci-fi, valamint romantikus történetek is megtalálhatók, így a Kiadó ezek megkülönböztetésére különböző pöttyös jelzésekkel látta el a könyveit, annak érdekében, hogy az olvasóközönség könnyen megtalálhassa a maga korosztályának leginkább passzoló köteteket. Ez a fajta jelzés jelentősen megkönnyíti a hatalmas kínálat közötti gyors válogatást. Az egyes kategóriák arany, bíbor, narancs, vörös, rubin, zafír, és kristály pöttyös jelzéseket kaphatnak.

Vörös Pöttyös Könyvek

Az elsők között vezették be a Vörös Pöttyös könyveket. Young adult, vagyis fiatal felnőtteknek szóló kötetek gyűjteményét jelzi és a 16-25 éves korosztályt célozza meg. Általában romantikus és fantasy történeteket vonultat fel, vagy ezek elegyét. A központi téma  általában az első szerelem, vagy valamilyen olyan megpróbáltatás, amivel a főhős először szembesül. Ezekben a könyvekben az erotika és szexualitás, vagy ezeknek a leírása vagy nincs jelen, vagy csak utalás szintjén.

Könyvajánló

Laura Tayler Namey - A Cuban Girl's Guide to Tea and Tomorrow - A teázás és a jövő rejtelmei

Lila Reyes élete a feje tetejére állt. Egy tripla tragédia után a szülei elküldik, hogy töltsön el három hónapot Angliában a család barátainál, hogy lazítson, és képes legyen az újrakezdésre. Ám a gyér napfényt és a miami ízeket mindenféle szempontból nélkülöző kisváros inkább rémálomnak tűnik számára - amíg nem találkozik Orion Maxwell-lel. A teabolt eladója, Orion mindenáron ki akarja hozni Lilát a gödörből, és önként vállalja, hogy a személyes idegenvezetője lesz. Winchester színes zenei életét és a kies angol vidéket megismerő Lilának nem telik sok idejébe, hogy ne csupán Orion varázsolja el, hanem maga Anglia is. Hamarosan egy új jövő kezd körvonalazódni a képzeletében - vajon mindent maga mögött kellene hagynia, amit eltervezett?

A Cuban Girl"s Guide to Tea and Tomorrow - A teázás és a jövő rejtelmei

A Cuban Girl's Guide to Tea and Tomorrow - A teázás és a jövő rejtelmei

Laura Taylor Namey
Könyvmolyképző Kiadó, 2024.04.18.
Vörös pöttyös könyvek

Catherine Doyle, Katherine Webber - Twin Crowns – Ikerkoronák

Két hercegnő. Egy trón. Mi baj lehet belőle? A lányokat születésükkor elválasztották egymástól – az egyiket koronahercegnőként nevelik, a másikat pedig még csecsemőként elrabolják. Wren Greenrock mindig is tudta, hogy egy napon majd csellel fog trónra lépni. Születésétől fogva arra képezték ki, hogy visszatérjen a palotába, és megbosszulja szülei halálát, ezért mindent megtesz, hogy királynő legyen, és megvédje a boszorkányok közösségét, ahol felnőtt. Vagyis megtenne, ha egy bizonyos katona vonzó külseje nem terelné el folyton a figyelmét, és ha a vakmerő varázslatai nem sodornák állandóan bajba. Rose Valhart hercegnő tudja, hogy a hatalommal felelősség is jár – és nem hagyja, hogy olyan apróságok a kötelessége útjába álljanak, mint hogy a sivatagban ébred egy rendkívül szemtelen (és nagyon jóképű) bandita társaságában. A palotán kívüli élet azonban szebb és zabolátlanabb, mint azt valaha is képzelte volna, és még az is lehet, hogy a rettegett boszorkányok személyében megkapja azt a családot, amire mindig is vágyott. Ám ahogy közeledik a koronázás napja, egy régi ellenségük azon munkálkodik, hogy egyik hercegnőnek se sikerüljön elérni a célját. Vajon végül ki ragadja magához a hatalmat, és kinek a fejére kerül a korona?

Twin Crowns – Ikerkoronák

Twin Crowns – Ikerkoronák

Catherine Doyle, Katherine Webber
Könyvmolyképző Kiadó, 2023.12.15.
Vörös pöttyös könyvek

Tillie Cole - A Thousand Boy Kisses - Ezer csók

Egy csók egy pillanat műve. De ezer csók élethosszig kitart. Van egy fiú. És van egy lány. A szerelem egy pillanat alatt szövődik köztük, de egy évtized, amíg kibontakozik. Ezt a szerelmet nem képes megbontani sem a távolság, sem az idő. Ez a szerelem örökké tart. Legalábbis ők így hiszik. A tizenhét éves Rune Kristiansen visszatér szülőhazájából, Norvégiából az álmos georgiai kisvárosba, Blossom Grove-ba, ahol még gyerekkorában összebarátkozott Poppy Litchfielddel. Csupán egyetlen kérdés jár a fejében: a lány, aki a lelki társa volt, aki megígérte, hogy hűségesen visszavárja, vajon miért szakította meg vele a kapcsolatot minden magyarázat nélkül? Akkor a fiú szíve összetört. De amikor Rune megtudja, mi az igazság, a legnagyobb szívfájdalom csak ezután éri majd.

A Thousand Boy Kisses - Ezer csók

A Thousand Boy Kisses - Ezer csók

Tillie Cole
Könyvmolyképző Kiadó, 2024.05.03.
Vörös pöttyös könyvek

Colleen Hoover - Hopeless - Reménytelen

Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak? A korántsem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel - egy sráccal, aki fáradhatatlan nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Skyt, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a régen történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását.  Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Skyt, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését. A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek.

Hopeless - Reménytelen (Reménytelen 1.)

Hopeless - Reménytelen (Reménytelen 1.)

Colleen Hoover
Könyvmolyképző Kiadó, 2024.04.26.
Rubin pöttyös könyvek