Nincs engedélyezve a javascript.
Így élt Dózsa György

Így élt Dózsa György
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub formátumban
Korábbi ár:
990 Ft
Borító ár:
990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
941 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Dózsa György, az 1514-es magyar parasztforradalom vezérének alakját, tevékenységét mutatja be Hegedüs Géza könyve. Nemcsak azt tudja meg az olvasó, hogyan élt és harcolt Dózsa György, hanem azt is, hogyan élt tovább neve és szelleme a magyar irodalomban. ?Európa története a XIV. századtól kezdve újabb meg újabb parasztfelkeléseket tart számon.
Leírás
Raktári kód:
146426
ISBN:
9789633743249
EAN:
9789633743249
Gyártó kód:
7427
Megjelenés:
2011.
Oldalszám:
190
Nyelv:
magyar
Dózsa György, az 1514-es magyar parasztforradalom vezérének alakját, tevékenységét mutatja be Hegedüs Géza könyve. Nemcsak azt tudja meg az olvasó, hogyan élt és harcolt Dózsa György, hanem azt is, hogyan élt tovább neve és szelleme a magyar irodalomban.
?Európa története a XIV. századtól kezdve újabb meg újabb parasztfelkeléseket tart számon. (De itt-ott
már korábban is találkozunk ezekkel.) Angliában, Svájcban, Franciaországban már az 1300-as évek folyamán megismétlodo véres lázadásokban tört ki a szegény nép elkeseredése és szabadságvágya. Az 1400-as években a cseh husziták adtak világraszóló jelet a felkelésekre, Közép-Európában hol itt, hol ott lobbantak fel a parasztháborúk tüzei. Erdélyben 1437-ben volt a Budai Nagy Antal vezette háború. Ezekre következtek a XVI. század magyar, német, hollandus népfelkelései. Dózsa háborúja csak méreteiben volt a legnagyobb a történelmünkben, de még ugyanebben a században ? már a mohácsi vész után ? elobb a Délvidéken lángolt fel Fekete Iván (illetve szerb nevén Cerni Jovan) felkelése, azután a tiszántúlon Karácsony Györgyé, és még a következo, a XVII. században is reménytelen küzdelmekkel próbálkoznak segíteni magukon az elkeseredett parasztok, akiket a hubéri társadalom emberalatti életre kényszerített.?
Vélemények