Nincs engedélyezve a javascript.
Napoleon

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub formátumban
Korábbi ár:
490 Ft
Borító ár:
490 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
466 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

"Százszor is végigolvastam már nagybácsim levelét s annyi bizonyos, hogy kívülrol tudtam az egészet. Mégis megint csak kivettem zsebembol s a vitorlás halászbárka oldalfalára ülve még egyszer átolvastam éppen akkora figyelemmel, mint mikor eloször vettem kezembe.
Leírás
Raktári kód:
137623
ISBN:
9786155549663
EAN:
9786155549663
Gyártó kód:
4595
Megjelenés:
2015.
Oldalszám:
155
Nyelv:
magyar
"Százszor is végigolvastam már nagybácsim levelét s annyi bizonyos, hogy kívülrol tudtam az egészet. Mégis megint csak kivettem zsebembol s a vitorlás halászbárka oldalfalára ülve még egyszer átolvastam éppen akkora figyelemmel, mint mikor eloször vettem kezembe. Az írás szögletes, mesterkélt volt, amino a falusi ügyvédeké szokott lenni s ez a cím állt a levélen: Louis de Laval úrnak, William Hargreaves úr, a ?Zöld ember? vendéglose leveleivel, Ashford, Kent grófság. Ez a vendéglos nem egyszer kapott már jó pár hordó vámolatlan francia pálinkát, s a levél is csempészek közvetítésével jutott el hozzám.

?Kedves öcsém, ? írta a bácsi, ? most, hogy apád meghalt s egyedül állsz a világon, bizonyára nem szándékozol tovább is táplálni azt a haragot, mely családjaink közt fennállott. A zavargások idején apád a király pártjára sodortatott, míg én a nép pártjára kerültem s a vége ? amint te is tudod ? az lett, hogy apádnak menekülnie kellett az országból s az én kezemre jutott Grosbois birtoka. Annyi bizonyos, hogy neked nehezedre esik más álláspontot foglalni el, mint oseidnek, de viszont arról is meg vagyok gyozodve, hogy szívesebben látod a birtokot egy Bernac, mint idegenek kezén. Fölteszem legalább, hogy anyád testvérétol nem fogod a tiszteletet és rokonszenvet megtagadni.
És most engedd meg, hogy egy jó tanácsot adjak neked. Tudod, hogy mindig republikánus voltam, de be kellett látnom, mily céltalan a végzettel szembeszállni s hogy Napóleon hatalma sokkal szilárdabb, semhogy meg lehetne rendíteni. S ha már így áll a dolog, gondoltam, én is az o szolgálatába szegodöm, mert, hiába, aki farkasverembe jut, legokosabban teszi, ha együtt ordít a farkasokkal. Alkalmam nyílt olyan szolgálatokat tenni neki, hogy ma már igazi jó barátja vagyok s annak fejében, amit érte tettem, bármit kérhetek tole, o meg nem tagadja. Valószínuleg neked is tudomásod van arról, hogy o jelenleg a hadsereggel Boulogneban táborozik, alig pár mérföldre Grosboistól. Ha e levél vétele után haladék nélkül visszatérsz hazádba, semmi kétség, hogy nagybácsid szolgálatainak elismeréséül kész lesz elfeledni apád ellenséges viselkedését. Igaz ugyan, hogy neved számuzve van még, de befolyásom a császárnál ezt könnyen rendbe hozza majd. Jöjj hát gyorsan, késedelem nélkül és teljes bizalommal.
Nagybácsid
C. Bernac.?
Vélemények