Nincs engedélyezve a javascript.
Bitcoin standard

Bitcoin standard
A központi bankok decentralizált alternatívája

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
6 296 Ft
Borító ár:
6 995 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
6 296 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Miközben a Bitcoin a digitális éra egyik új találmánya, a probléma, amelyre megoldást kínál, egy idős az emberi civilizációval: hogyan továbbítsuk a javakat térben és időben?
Leírás
Raktári kód:
218307
EAN:
9789635098255
Megjelenés:
2023.11.24.
Kötésmód:
puhatáblás, füllel
Oldalszám:
304
Méret [mm]:
150 x 232
Nyelv:
magyar
Miközben a Bitcoin a digitális éra egyik új találmánya, a probléma, amelyre megoldást kínál, egy idős az emberi civilizációval: hogyan továbbítsuk a javakat térben és időben?

Ammous elmeséli a pénz történetét: a mészkő és a tengeri kagyló kereskedelmén alapuló kezdetleges megoldásoktól a fémeken, érméken és az aranystandardon át napjaink államadósság-alapú rendszeréig. Megvizsgálja, ezek a javak hogyan juthattak monetáris szerephez, és hogyan vesztették el azt, ami által tiszta képet kaphatunk arról, hogy mi tesz egy pénzt hitelessé.
A stabil alapok lerakása után a szerző áttér a Bitcoin működésének bemutatására. Ez egy decentralizált, elosztott szoftver, amely az áramot és a számítási kapacitást alakítja át egy megkérdőjelezhetetlenül pontos főkönyvvé, és ez lehetővé teszi a harmadik, megbízható fél kiiktatását a rendszerből. A Bitcoinra leginkább úgy tekinthetünk, mint a világ első sikeresen bevezetett digitális készpénzére vagy digitális keményvalutájára. Önműködő és tökéletesen kiszámítható monetáris rendszerének valódi erőssége felhalmozási eszközként és a nagy értékű, nemzetközi, végső elszámolások lebonyolításának eszközeként betöltött szerepe lehet. Miközben a Bitcoin megkérdőjelezi a legszentebb állami monopóliumokat is, a szuverenitás mérlegének nyelvét az egyén javára billenti, és olyan világ lehetőségét kínálja, ahol a pénz teljesen független a politikától, és mozgását nem korlátozzák államhatárok.
A "BITCOIN STANDARD" NÉLKÜLÖZHETETLEN ÚTMUTATÓ A BITCOIN TÖRTÉNELMÉRŐL, TULAJDONSÁGAIRÓL, FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEIRŐL ÉS JÖVŐJÉRŐL

"A Bitcoinnak nincs egy központi tulajdonosa, sem egy felsőbb szerv, amely a sorsáról határozhatna. A Bitcoin a tömegé, a felhasználóké. Emellett a most már több évre visszavezethető múltjával kijelenthető, hogy megállíthatatlanná vált... Puszta jelenléte biztosítja, hogy a mindenkori kormányzat emlékezzen: az utolsó intézmény, amit irányítani tud, azaz a pénz, már nem az ő monopóliuma. Nekünk, a tömegnek ez garanciát nyújt az orwelli jövővel szemben."
Nassim Nicholas Taleb előszavából
Vélemények