Nincs engedélyezve a javascript.
Gyermekvédelem és iskola

Gyermekvédelem és iskola
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
Korábbi ár:
1 008 Ft
Borító ár:
1 200 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A család nélkül felnövo gyermekek, fiatalok nevelkedésének kérdése nagyon régi, mondhatni az emberi társadalom strukturálódásával egyidos, hiszen mindig voltak gyermekek, akik valamilyen okból elveszítették eredeti családi közösségüket.
Leírás
Raktári kód:
135461
ISBN:
9786155339271
EAN:
9786155339271
Gyártó kód:
1337
Megjelenés:
2012.
Oldalszám:
195
Nyelv:
magyar
A család nélkül felnövo gyermekek, fiatalok nevelkedésének kérdése nagyon régi, mondhatni az emberi társadalom strukturálódásával egyidos, hiszen mindig voltak gyermekek, akik valamilyen okból elveszítették eredeti családi közösségüket. A mai Magyarországon ? és persze a modern társadalmakban ? nemcsak árvákról van szó, hanem olyan gyermekekrol, akiknek szülei valamilyen okból nem képesek biztosítani gyermekük felnevelését. Természetesen nemcsak a kisgyermekek ellátásáról van szó, hanem a felnövekvokrol, akiket iskoláztatni kell, segíteni abban, hogy felnott korukban foglalkozást választhassanak. Az iskolázás ? mint más közösségekben ? ebben a csoportban is egyike a dönto kérdéseknek, hiszen ez készít fel a felnottkorra, a szocializálódás és a pályaválasztás szempontjából is dönto jelentoségu.

A könyvben megismerjük e kérdések történeti alakulását, a szakirodalomban kimutatott nemzetközi összefüggéseket, a magyar fejleményeket a 19. századtól napjainkig, egészen a jelenkor törvényhozásának problémáiig. Emellett összetett képet kapunk a gyermekvédelmi intézményekrol a bennük dolgozó szakemberek elmondása alapján, s nem utolsó sorban a fiatalokról, akiket kérdoívvel keresett fel a szerzo.
Vélemények