Nincs engedélyezve a javascript.
A szőke ciklon

A szőke ciklon
A ponyva gyöngyszemei sorozat

Sorozat:

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
1 341 Ft
Borító ár:
1 490 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
1 341 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Rejtő Jenőt utánozhatatlan humora, mesteri mondatfűzése, egyedi, könnyed stílusa a magyar irodalom egyedülálló jelenségévé avatja.
Leírás
Raktári kód:
126870
ISBN:
9786155237812
EAN:
9786155237812
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
puhatáblás
Oldalszám:
160
Nyelv:
Magyar
"Nem szeretek senkit sem a gyöngéje után megítélni. A kíváncsiságot sem tartom bűnnek. Lehet, hogy hamar megöregszik általa az ember, legalábbis emellett szól az a körülmény, hogy igen sok hölgy aránylag fiatalon állandóan kozmetikushoz jár, de semmi esetre sem bűn. A kíváncsiságnak azonban van egy torzszülött ikertestvére, csúnya fattyúhajtása: a hallgatózás. A hallgatózó embert megvetem. Valahányszor hallgatóztam, lelki konfliktusom volt utána. Higgyék el, hogy van abban valami, ami orgyilkosságra emlékeztet, midőn hallószervünkkel hátulról ledöfjük egy másik ember titkát. Eddy Rancingnak sem bocsáthatjuk meg ezt az alattomosságot, pedig a fiatalember szerelmes volt, és jól tudjuk, hogy ez a lelkiállapot milyen nagymértékben oxidálja olykor a legacélosabb férfijellemet is. Eddy Rancing hallgatózott. A manzárdszobák oly vékony fallal vannak elválasztva, hogy e művelethez elegendő volt fülét erősen a tapétára szorítani, és nyomban minden szót áthallott, amit a szomszédban lakó Evelyn Weston édesanyjával beszélt. …Evelyn egy levelet olvasott föl. Az öreg Jim Hogan végrendelete volt ez a levél. A délutáni postával érkezett… „Egymillió font sterling értékű vagyonomat Samuel Weston leányára, Evelyn Weston, Kings Road 4. sz. alatti londoni lakosra hagyom. Az egymillió font sterling értékű vagyon diónagyságú gyémánt, amelyet ajándékba kaptam. Ez elég valószínűtlenül és csodálatosan hangzik, de valószínűtlen és csodálatos események ideje volt, mikor hozzájutottam…”
A szerzőről
Rejtő Jenő
Rejtő Jenő
A magyar szórakoztató irodalom legnagyobb alakja írói munkásságán túl kabaré- és színpadi szerzőként, forgatókönyvíróként is ismert volt a nagyközönség előtt.
Bár sokáig úgy tartották, hogy neve egyet jelent a ponyvaregény műfajával, életművével ma már helye van az irodalmi nagyságok között. Pályájának elején elsősorban színpadi művek írásával foglalkozott, érdeklődése külföldi utazásai nyomán fordult a kalandregények világa felé, amelyben végül kiteljesedett írói munkássága.

Írásait sajátos stílusa, fanyar humora és történetszövésének abszurd fordulatai teszik megkülönböztethetővé az irodalmi művek palettáján. A pesti művészeti élet ismert alakja legnagyobb sikereit a P. Howard álnéven írott idegenlégiós regényparódiáknak köszönheti.
Ismert művei: Az előretolt helyőrség (1939), A három testőr Afrikában (1940), Járőr a Szaharában (1940), A tizennégy karátos autó (1940), Piszkos Fred, a kapitány (1940)
Vélemények