Nincs engedélyezve a javascript.
Ludas Mátyás - I. évfolyam 1. szám

Ludas Mátyás - I. évfolyam 1. szám

Sorozat:

Szállítás:
2-5 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
899 Ft
Borító ár:
999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
899 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A lap tartalmából:
Egy nagy kalapos vadász-szakács vallomása – Bodrogi Gyula elárulja, kiket kedvelt a legjobban a régi Ludasból – mármint Pusztai Pál Jucikáján kívül –, és miért várta a lap feltámadását.
Nyáron nyaralunk – Majláth Mikes László betekintést nyújt a menedzser zaklatott balatoni nyaralásába.
Leírás
Raktári kód:
216288
EAN:
977293987380223001
Megjelenés:
2023.08.14.
Oldalszám:
56
Nyelv:
magyar
A lap tartalmából:

Egy nagy kalapos vadász-szakács vallomása – Bodrogi Gyula elárulja, kiket kedvelt a legjobban a régi Ludasból – mármint Pusztai Pál Jucikáján kívül –, és miért várta a lap feltámadását.

Nyáron nyaralunk – Majláth Mikes László betekintést nyújt a menedzser zaklatott balatoni nyaralásába. Írásából az is kiderül, hogy mikor szotyiznak a türkök, és miből diplomázott Ibolya Lajos, a mókus.

Fotelkommentelők, figyelem! – Akkurátus szerzőnk pontokba szedte, miféle „szabályokat” célszerű betartaniuk. Például: „ha minden tudományos és művészeti cikkhez odaírod, hogy Ez kit érdekel", mindenki látni fogja, hogy te annyira finom és intelligens vagy, hogy vécén is színházba jársz.”

Sztorik a pesti éjszakából – Hogyan mérte meg Karinthy Frigyes a pesti vicc terjedési sebességét? Mit mondott Molnár Ferenc, amikor hallott egy jó poént? Mivel fizetett Rejtő Jenő a pincérnek, amikor le volt égve?

Parti-mesék – A zseniális nyelvművész népi ízű, rövid, frappáns meséinek főszereplője I. Fülkefor és kabinetje. Parti Nagy Lajos abszurdjai a rögvaló abszurditásáról szólnak. „Aki nem hiszi, járjon így."

Csataképek – Noha alapvetően karikaturista, Halász Géza írni is tud! Mivel ez teljesen lekötötte, írását a mesterséges intelligencia illusztrálta, méghozzá nem is rosszul.

Minikrimik – Csipesz Ede, Pacalnagy Dezső és más hétpróbás bűnözők törvényszegő tettei.

Éljen a piacgazdaság! – Nagy Bandó András sejteni véli, hogy mi következhet a boltok kötelező akcióztatása után.

A 2 Mátyás – Majláth Mikes Lacika töriből érettségizett, és pechjére Hunyadi Mátyás és Rákosi Mátyás történelmi összehasonlítását húzta a szóbelin.

Két édesen hülye és hülyén bölcs alak – Kalmár Tibor arról, hogyan született meg Hacsek és Sajó figurája. Tudta például, hogy a telefonkönyvre bökve kapták a nevüket Vadnaitól?

Hacsek és Sajó – Trunkó Barnabás remek bohózatából megtudhatja egyebek közt azt is, hogy Hacsek vett a feleségének egy selyemkommandót.

Bugyi – Kukorelly Endre alaposan körbejárja a témát, így szubjektív bugyiügyi körkérdéséből még az is kiderül, hogyan lehet eljutni Bugyin át Sáriba.

Panaszlevél – Egy Lacika nevezetű ürge levele egy bajuszos embernek, aki érthetetlen okokból kifolyólag vödörnyi vizet zúdított Lacika otthonába, ezzel tönkretéve azt.

Mátyás a ludas? – Pelle János áttekintése a magyar élclapok történetéről, főként a Ludas Matyi születéséről és első éveiről – Kaján Tibor remek rajzaival!

Láthatatlan humor – Női karikaturistáink megmutatják Olivérnek, hogy miként az általuk végzett munka is sokszor „láthatatlan”, a humoruk is ilyen.

Ókori hírek öt percben – „Almalopás közben fülelték le azt a lenge öltözetű hölgyet, aki a Paradicsomligetben egy Ádám nevű férfival paráználkodott.”

„De hol van a Kohn?!” – A magyar zsidó történelem a viccek tükrében.
Vélemények