Nincs engedélyezve a javascript.
Ludas Mátyás - I. évfolyam 2. szám

Ludas Mátyás - I. évfolyam 2. szám

Sorozat:

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
899 Ft
Borító ár:
999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
899 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Gálvölgyi-só – Majláth Mikes Laci azért írt egy oldalt Jánosról a lap elejére, mert az jól viszi a lapot. [Ugyanezért tettük ki Gálvölgyit a borítóra is –a szerk. megj.]
Leírás
Raktári kód:
216694
EAN:
977293987380223002
Megjelenés:
2023.08.29.
Nyelv:
magyar
Gálvölgyi-só – Majláth Mikes Laci azért írt egy oldalt Jánosról a lap elejére, mert az jól viszi a lapot. [Ugyanezért tettük ki Gálvölgyit a borítóra is –a szerk. megj.]

Hová (ne) utazzunk? – A fenti kérdés megválaszolására Walter Béla kifaggatta a dán illetőségű Üljas Eggeden professzort, az ismert elméleti világutazót.

Elmennek ők… de visszajönnek – Varga Ferenc József (be)képzelt interjúi, melyekben arról faggatta honunk elöljáróit, hol, miként töltik jól megérdemelt (?) vakációjukat.

Repeső szív – Marabu latin-amerikásos szappanoperájából kiderül, hogy Don Rodrigót csecsemőkorában elcserélték ikerfivérével, Hozé-Sztracsatellóval, ezért ő most nem is ő, hanem a másik.

Nyertem! – Ha megveszi a három tucat Túlélő Drótkefét és a hozzájuk tartozó, akciós monoklienyvező berendezéseket, Garaczi László akár 17 milliós sportkocsit is nyerhet!

Parti-mesék – Parti Nagy Lajos, a zseniális nyelvművész ezúttal arról, hogy „Kétharmádiába, olly fokú lett a műveltség, hogy az mán nemzetközileg es párját ritkétotta.”

Humorban pácolva – Pelle János a Ludas Matyi hatvanas-hetvenes évekbeli fénykoráról, amikor csak úgy lehetett Ludast vásárolni, ha mellé a Szovjetuniót éltető Fáklya újságot is vett az olvasó.

Meccs a javából – Smelka Sándor a két világháború közti duhaj pécsi kocsmaéletről, pontosabban a „Feneketlen Tárna” lebujról, ahol a legnagyobb attrakció a pofonmeccs volt.

Szőke férfi – Trunkó Barna a férfiról, akinek a fején azért nincs rendszámtábla, mert 50 köbcenti alatt nem kötelező.

Thália mosolya – Anekdoták első kézből: Kalmár Tibor felidézi a Csortos Gyulával, Feleki Kamillal és Kellér Dezsővel kapcsolatos emlékeit.

Egy férj agyában – Mikes György zseniálisan humoros írása 1965-ből, amely gyakorlatilag a 2015-ös Agymanók című animációs film előképe. Sajdik Ferenc illusztrációival!

Mű-műélvezet – Házi karikaturistánk, Halász Géza ismét írásra adta a fejét, és utópiája illusztrációját ezúttal is a robotértelemre bízta.

Ilyenek vagyunk mi – Papp Riki sorozatának második része: amiről a zsidóviccek mesélnek.

A kalodába zárt unoka esete – Pataki Éva, a technikás nagymama csetlése-botlása az unoka összecsukható babakocsijával.

Hej, Rigó, Rigó, te részeges ló… Cápák között – Majláth Mikes László elképzelte, mi lenne, ha például a töltőtoll feltalálója bekerülne a népszerű tévéműsorba.

Anya idegei homokban hevernek – gyerekszemmel egy család vívódásairól: „nagyon megromlott” a pénz, így dönteni kell, hogy a tengerhez menjenek vagy új használt kocsit vegyenek.

Azok a vidám kilencvenes évek – Odze György felidézi, amikor a posztjáról frissen lemondott Bokros Lajos azt mondta a londoni reptéren a bevándorlási tisztviselőnek, hogy munkanélküli.
Vélemények