Nincs engedélyezve a javascript.
Naplóm a halásztanyán

Naplóm a halásztanyán

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 599 Ft
Borító ár:
3 999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 599 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Bodó Iván afféle modern Matula bácsi. Ismeri a Balatont, a tópartot, a vízi és vízparti csodákat. Barátságokat köt a mindennapjait derűssé varázsoló élőlényekkel. Az évszaknak megfelelően szalmakalapjával vagy kesztyűjével int nekik, néhányukat otthonába fogadja.
Leírás
Raktári kód:
204720
ISBN:
9789635095186
EAN:
9789635095186
Megjelenés:
2022.
Kötésmód:
kemény
Oldalszám:
184
Nyelv:
magyar

Bodó Iván afféle modern Matula bácsi. Ismeri a Balatont, a tópartot, a vízi és vízparti csodákat. Barátságokat köt a mindennapjait derűssé varázsoló élőlényekkel. Az évszaknak megfelelően szalmakalapjával vagy kesztyűjével int nekik, néhányukat otthonába fogadja.Így válik feladatává gondoskodni Leveli Líviáról, a kis békalányról is, akit egy hideg őszi estén talál a tornácán…


Könyvében több mint két év eseményei követik az évszakokat, bepillantást nyújtva a természet örök körforgásába. Olvasás során kedvet kaphat szülő és kisgyermek a barangoláshoz és a természet figyelmes szemléléséhez. A már olvasni tudó iskolások, a kamaszok, de a szülők és nagyszülők is mosolyogva lapozgathatják a kötetet, a még térden ülő apróságoknak olvasgatva belőle, csodálva a színes illusztrációkat.


A tópartokon, vizek tükrén tevékenykedő berki ember naplója ez a könyv, amelyben találkozásairól, rácsodálkozásairól ír. Lapjain barátságokat köt őt meglátogató vagy útját keresztező, mindennapjait derűssé varázsoló élőlényekkel.


Az évszaknak megfelelően szalmakalapjával vagy kesztyűjével int nekik, megszólítja őket – rendszerint valami vidám apropóból –, néhányukat otthonába is fogadja. Így válik feladatává gondoskodni Leveli Líviáról, a kis békalányról is, akit egy hideg őszi estén talál a tornácán. A több mint két év eseményei követik az évszakokat, bepillantást nyújtva a természet, szűkebb értelemben a vízpartok környezetének csodálatos körforgásába, az itt élő ember világába, aki példamutatóan alkalmazkodik, és igyekszik minél kevésbé beleavatkozni a természeti törvényekbe és folyamatokba.


Olvasás során kedvet kaphat szülő és kisgyermek a természetben való barangoláshoz és a figyelmes szemlélődéshez, s akár megírhatja saját naplóját is. A már olvasni tudó iskolások, a kamaszok, de a szülők és nagyszülők is mosolyogva lapozgathatják a kötetet, a még térden ülő apróságoknak olvasgatva belőle, csodálva a színes illusztrációkat.


„Bodó Iván lenyűgözően sokat tud erről a vízi világról, foglalkozása miatt is, a szakmán azonban túlnő a kíváncsiság, a kutató-megfigyelő-értelmező szenvedély, és írói tehetséggel felfegyverkezve átadja nekünk élményeit, bevezet minket is a mindennapi csodákba.” Csukás István

Vélemények