Nincs engedélyezve a javascript.
Budapest - Vázlatok egy városportréhoz

Budapest - Vázlatok egy városportréhoz

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
4 950 Ft
Borító ár:
5 500 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 950 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Abadžić a ma sokszínű és modern világváros pompás épületei között kutat a mindennapi élet töredékei után, merevíti ki a létezés képkockáit, tapintja ki a város pulzusát; hallgatózik, megfigyel és rögzít.
Leírás
Raktári kód:
220774
EAN:
9786158230308
Megjelenés:
2024.04.02.
Kötésmód:
keménytáblás, védőborítóval
Oldalszám:
160
Nyelv:
magyar - angol
Tömeg [g]:
984
Abadžić a ma sokszínű és modern világváros pompás épületei között kutat a mindennapi élet töredékei után, merevíti ki a létezés képkockáit, tapintja ki a város pulzusát; hallgatózik, megfigyel és rögzít. Legújabb könyve, a Budapest - Sketches for a Portrait of the City (Budapest - Vázlatok a város portréjához) száz fekete-fehér fotót tartalmaz, az előszót pedig a neves magyar költő és író, Kukorelly Endre írta.

Stanko Abadžić fotóművész 1952-ben született Vukováron. Első csoportos és egyéni kiállításait a Borovo Klubban rendezte, egyetemi tanulmányait követően, a Vjesnik napilap tudósítójaként készített fotóriportokat Tunéziában, Máltán és Törökországban. Szabadúszó fotográfusként 1995 és 2002 között Csehországban, Prágában élt, ahol számos csoportos és egyéni kiállításon vett részt, többek között a híres fotóművészről Josef Sudekről elnevezett galériában.
Ekkor jelent meg Prágában a horvát nagykövetség támogatásával első monográfiája: U ogledalu života (Az élet tükrében). Abadzic 2002 végén tért vissza Horvátországba, egyúttal a horvát fotóművészeti életbe a Mimara Múzeumban rendezett In absentia önálló tárlattal és az azonos című monográfiával. A Cité International des Arts meghívására 2010-ben két hónapig Párizsban dolgozott. Még ugyanabban az évben kiállítása nyílt a zágrábi Gliptoteka Múzeumban Pariz - Skice za portret grada (Párizs: Vázlatok egy városportéhoz) címmel. Önálló kiállítása volt Európa 16 országában, munkáit bemutatták Argentínában, Japánban és az USA-ban is.

Több mint tizenöt könyve jelent meg, amelyeknek jelentős részét a városoknak szentelte (Párizs, Zágráb, Prága, Isztambul, Odessza). Számos hazai, európai és amerikai fotógyűjtemény őrzi alkotásait. Abadzic tagja a Horvát Képzőművészek Szövetségének, a Horvát Szabadfoglalkozású Művészek Közösségének, valamint a Zagreb Foto Klubnak.
A fotóművész Zágrábban él.
Vélemények