Nincs engedélyezve a javascript.
Borderline, nárcisztikus és szkizoid működés

Borderline, nárcisztikus és szkizoid működés
Hogyan alakítja a személyiséget a szeretet, a csodálat és a biztonság utáni vágy

Fordító:

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
8 982 Ft
Borító ár:
9 980 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
8 982 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Dr. Elinor Greenberg elismert amerikai pszichológus és Gestalt terapeuta, aki a borderline, nárcisztikus és szkizoid személyiségtípusok diagnosztizálásában és kezelésében szerzett szakértelméről ismert.
Leírás
Raktári kód:
221389
EAN:
9786158244824
Megjelenés:
2024.05.28.
Kötésmód:
puhatáblás
Oldalszám:
380
Méret [mm]:
155 x 225 x 25
Nyelv:
magyar
Dr. Elinor Greenberg elismert amerikai pszichológus és Gestalt terapeuta, aki a borderline, nárcisztikus és szkizoid személyiségtípusok diagnosztizálásában és kezelésében szerzett szakértelméről ismert. Könyvében dr. Greenberg feltárja a borderline, nárcisztikus és szkizoid személyiségzavarok dinamikáját, azaz hogy ezek viselkedései hogyan nyilvánulnak meg, és ezek a működések hogyan befolyásolhatják a kapcsolatokat. Könnyen érthető, gyakorlati könyvében bemutatja, hogyan ismerhetjük fel a borderline, nárcisztikus és szkizoid személyiségadaptációkat. és hogyan dolgozhatnak sikeresen a terapeuták, pszichológusok és pszichoterapeuták az érintett emberekkel. Ismerteti a diagnózisokat és az ígéretes kezelési lehetőségeket, és ezeket számos példával illusztrálja sokéves gyakorlatából. A nárcisztikusokat három fő altípusba sorolja: Exhibicionista (nyilvános szereplést kedvelő), Closet (zárt) és Toxic (mérgező) nárcisztikus.

Dr. Elinor Greenberg könyve nem csupán egy újabb pszichológiai kiadvány. Inkább egy friss szemléletet hoz a három személyiségzavar megértéséhez és kezeléséhez, melyek egyre inkább figyelmet követelnek mind a laikusoktól, mind a segítő szakemberektől. Dr. Greenberg könyve merőben újszerű megközelítést kínál ezen zavarok megértéséhez. Nem csupán a tünetekre és diagnózisokra fókuszál, hanem az egyén mögött rejlő okokat és megoldásokat is feltárja. A személyiségzavarokra adaptációs nehézségekként és kreatív alkalmazkodási formákként tekint. Dr. Greenberg szeretettel és elfogadással fordul a kliensei felé, és biztatást ad ahhoz, hogy ezek a nehézségek leküzdhetők.

Kiknek ajánljuk a könyvet?

A tapasztalt klinikusok hasznos forrásnak találhatják ezt a könyvet, amely kiterjeszti megértésüket és hatékonyságukat ezekkel a - gyakran kihívásokkal teli - klienscsoportokkal.
A kezdő terapeuták, a segítő szakemberek vagy a szociális szférában dolgozók pontos szempontokat kapnak ahhoz, hogy felismerjék a különböző személyiségzavarokra utaló jeleket, és kompetenciahiány esetén bevonhassák a megfelelő szakembert a segítő folyamatba.
Mindazoknak a laikus olvasóknak, akik a témában érintettek családtag, ismerős révén, vagy egyszerűen csak szeretnék jobban megérteni a személyiségzavarok ezen fajtáit, a könyv mélyebb, hasznosítható tudást és megértést kínál.
Vélemények