Nincs engedélyezve a javascript.
Náluk keresd Jolánt

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 888 Ft
Borító ár:
3 800 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 420 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Szruel-Joszel egész életében kereste a nővérét, akinek nyoma veszett azon a napon, amikor Magyarországot megszállták a németek. Szruel-Joszel túlélte a háborút, alijázott, és családot alapított Izraelben. Mégis, a múlt fájdalmát, nővérét kereső kísérleteinek minden kudarcát oktatói, nevelői munkájának örömteli sikerei sem feledtették.
Leírás
Raktári kód:
222235
EAN:
9789636170271
Megjelenés:
2024.06.19.
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
176
Méret [mm]:
120 x 195 x 11
Nyelv:
magyar
Szruel-Joszel egész életében kereste a nővérét, akinek nyoma veszett azon a napon, amikor Magyarországot megszállták a németek. Szruel-Joszel túlélte a háborút, alijázott, és családot alapított Izraelben. Mégis, a múlt fájdalmát, nővérét kereső kísérleteinek minden kudarcát oktatói, nevelői munkájának örömteli sikerei sem feledtették. Érezte, nem találhat lelki békére, amíg nem akad elveszett nővére nyomára.
És akkor, hetven év után csoda történik.
Amikor már minden reménye szertefoszlott, úttalan utakon mégis rátalál Jolán fiaira, és gondolatban bocsánatot kérhet nővérétől azért, amiért és ahogyan elváltak útjaik.
Dr. Hemda Weiss, Szruel-Joszel, illetve Joszef lánya apja utolsó kívánságának eleget téve megírta a család történetét. Egy családét, amelyben a földrajzi távolság és a nyelvi akadályok ellenére egymásra találnak a családtagok, együtt indulnak a múlt nyomába, rendezik magukban és egymással a hit és a vérségi kötelék jelentőségét, valamint a bennünk élő múlt jelenlétét a sorsok és az új nemzedék életében.

Professzor Hemda Smilovics-Weiss orvos, Szruel-Joszel Smilovics egyetlen lánya. Apja nővére, Jolán keresése egész életét végigkísérte, végül megírta apja és családja történetét. Ez az első könyve, először héberül jelent meg, 2022-ben.
Hemda Weiss Tel-Avivban született, férje is orvos, egy lányuk és egy fiuk van.
Vélemények