Nincs engedélyezve a javascript.
Dúlt hitek katedrálisa
Szállítás:
2-5 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 032 Ft
Borító ár:
3 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 873 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Korábban nem tudtam, mifélék a magyarok, aztán az önkéntesekről szóló jelentésekből kiderült: a nyugat széttépte, a Balkán eltaposta, a kommunizmus kisemmizte, s anyagi-szellemi rabságba hajtotta őket. Minden szomszédos országban sok van belőlük, pedig kitelepítették, elüldözték, bedarálták őket, s mégis élnek.
Leírás
Raktári kód:
189037
ISBN:
9786158077132
EAN:
9786158077132
Megjelenés:
2020.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
464
Nyelv:
magyar
Korábban nem tudtam, mifélék a magyarok, aztán az önkéntesekről szóló jelentésekből kiderült: a nyugat széttépte, a Balkán eltaposta, a kommunizmus kisemmizte, s anyagi-szellemi rabságba hajtotta őket. Minden szomszédos országban sok van belőlük, pedig kitelepítették, elüldözték, bedarálták őket, s mégis élnek. Trianon olyan a magyaroknak, mint a japánoknak Hirosima, csak Hirosimát mindenki gyászolja, Trianon végzetéről pedig azok sem tudnak, akik okozták. A magyarok is olyanféle népek, mint mi, szovjetek. Mi Lenin népének valljuk magunkat, ők meg Szűz Mária királyságának, s ahogy Lenin sem egyesítette újra a világ proletárjait, Szűz Mária sem foltozta össze a szétrabolt Magyarországot - írta a szovjet-tatár brigádírnok.

***


Megírtam: Révfalussy szomszéd még mindig bárónak hiszi magát. Nyíltan hangoztatja: a háború előtt az egész bérház az övé volt, csak a kommunisták elkobozták tőle. Méltatlannak tartja, hogy öregségére mosókonyhában lakik a tüdőbajos feleségével.
Megírtam: Csutorásné miatt nem zárhatjuk éjszakára a nagykaput. Hazavárja a fiát a málenkij robotról. Lacika... mert így nevezi a fiát, Lacika érettségi előtt lement focizni a grundra, ahol szovjet felszabadítóink mind a huszonkét játékost felterelték egy teherautóra. Öt év után tizenhárman tértek haza közülük, de Csutorásné nem hisz nekik. Nem nyugszik bele, pedig mindegyik fiú mondta neki, bezárhatja a kaput éjszakára - jelentette lakótársairól a házmester.

Vélemények