Nincs engedélyezve a javascript.
Alapítvány-trilógia

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
8 091 Ft
Borító ár:
8 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
8 091 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A Galaktikus Birodalom tizenkétezer éve áll fenn békében. Úgy tűnik, a civilizáció virágkorát éli, de ez csak látszat: a matematikus Hari Seldon rámutat, hogy a Birodalom stabilnak hitt rendszere omladozni kezdett, és semmi nem állíthatja meg széthullását.
Leírás
Raktári kód:
217960
EAN:
9789635666270
Megjelenés:
2023.11.28.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
896
Nyelv:
magyar
A Galaktikus Birodalom tizenkétezer éve áll fenn békében. Úgy tűnik, a civilizáció virágkorát éli, de ez csak látszat: a matematikus Hari Seldon rámutat, hogy a Birodalom stabilnak hitt rendszere omladozni kezdett, és semmi nem állíthatja meg széthullását. A pszichohistória, az embertömegek viselkedését kutató tudomány segítségével azonban lerövidíthető a bukást követő sötét korszak.

Létrejön az Alapítvány, hogy a történelem elkövetkező viharaiban őrizze a civilizáció lángját. Véghez lehet vinni a Seldon-tervet, és fel lehet építeni egy Második Galaktikus Birodalmat a régi romjain?
Isaac Asimov robottörténeteivel és az Alapítvány-sorozattal örökre beírta magát a science fiction klasszikusai közé. Bár a trilógia közel hetven éve jelent meg először, máig olvasók millióinak meghatározó élménye. Generációk nőttek fel rajta, és írók, tudósok tucatjaira hatott. Majdnem ötven évvel az eredeti magyar megjelenés után új fordításban, javított formában, mégis az eredeti kiadások szellemiségében, összegyűjtve nyújtjuk át a magyar közönségnek, hogy egyesek újra, mások most először elmerülhessenek Asimov grandiózus és időtálló történetében.
A szerzőről
Isaac Asimov
Isaac Asimov

Isaac Asimov (1920. január 2. – 1992. április 6.) amerikai író és biokémikus, aki a sci-fi irodalom egyik legmeghatározóbb alakja. Több mint 500 könyvet és számtalan novellát írt, legismertebb munkái közé tartozik a "Robot" sorozat és az "Alapítvány" trilógia. Asimov úttörő szerepet játszott a robotika törvényeinek megalkotásában, melyek a mesterséges intelligencia és robotika területén alapvetővé váltak.

Széles körben elismert tudományos ismeretterjesztő művei segítettek népszerűsíteni a tudományt a nagyközönség körében. Asimov művei gyakran vizsgálják az emberi természetet, a társadalom működését és a technológiai fejlődés hatásait.

Isaac Asimov maradandó hatást gyakorolt a sci-fi irodalomra és a tudományos gondolkodásra, munkássága pedig ma is inspirálja a tudósokat, írókat és rajongókat világszerte. Ha többet szeretnél megtudni a mesterséges intelligencia és a jövő technológiái iránti elképzeléseiről, olvasd el Isaac Asimov műveit!

Vélemények