Nincs engedélyezve a javascript.
Rokonság

Szállítás:
2-4 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
4 482 Ft
Borító ár:
4 980 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 482 Ft

Árakkal kapcsolatos információk:

 

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Kötött ár: A terméknek az Árkötöttségi törvény alapján meghatározott legalacsonyabb eladási ára, melyből további kedvezmény nem adható.

 

1976-ban Dana arról álmodik, hogy író lesz.
1815-ben viszont rabszolgaként bánnak vele.

Amikor Dana és Rufus először találkoznak egymással egy marylandi ültetvény mellett, a fiú épp a folyó vizében fuldoklik. Dana megmenti őt – majd megteszi később újra és újra.

Leírás
Raktári kód:
222783
ISBN:
9789635982547
EAN:
9789635982547
Megjelenés:
2024.07.23.
Kötésmód:
puhatáblás
Oldalszám:
336
Nyelv:
magyar

1976-ban Dana arról álmodik, hogy író lesz.
1815-ben viszont rabszolgaként bánnak vele.

Amikor Dana és Rufus először találkoznak egymással egy marylandi ültetvény mellett, a fiú épp a folyó vizében fuldoklik. Dana megmenti őt – majd megteszi később újra és újra.

Egyikük sem érti, hogyan képes Rufus megidézni Danát a jövőből, valahányszor az élete veszélybe kerül, ahogy nincsenek tisztában azzal sem, milyen kötelékek fűzik őket egymáshoz.

Ám ahogy Dana egyre többet tér vissza a múltba, annál világosabb lesz számára, hogy az élete talán még azelőtt véget érhet, hogy egyáltalán elkezdődhetne.

Az 1979-ben megjelent Rokonság érzékenyen és eredeti módon vizsgálja a faji és nemi alapú identitás témáit. A könyv negyvenöt évvel később sem veszített semmit az értékéből, így méltán tartják a science fiction egyik meghatározó művének.


A könyvről mondták:

„Megrázó mű.”
Los Angeles Herald-Examiner

„Octavia E. Butler könyveit olvasva tanultam meg, hogy merjek nagyot álmodni.”
N.
K. Jemisin

„Butler a spekulatív irodalom egyik legrégibb toposzát tölti fel maradandó mélységgel és erővel, olyan kortárs rabszolga-narratívák számára taposva ki az utat, mint Colson Whitehead A föld alatti vasútja vagy Ta-Nehisi Coates A korsótáncos című regénye. Dana nem csupán a saját bőrén tapasztalja meg a rabszolgaságot, de megtanulja elfogadni jelenkori létezését korlátozó tényezőként is. Míg az amerikai rabszolgaságról szóló történetek gyakorta öncélúak, és a borzalmakat a nyers erőszak és brutalitás képeire szűkítik le, addig a Rokonság szövege visszafogott és pontos.”
The New York Times

A szerzőről
Octavia E. Butler
Octavia E. Butler

Octavia E. Butler 1947. június 22-én született a kaliforniai Pasadenában, szegény fekete családban. Apja cipőfényesítőként, anyja pedig szobalányként és takarítónőként dolgozott. Octavia gyerekként gyakran elkísérte anyját, ekkor találkozott először az elnyomással, amely később több regényében is meghatározó elem lett. Fiatalon ismerkedett meg a tudományos fantasztikummal a helyi könyvtárban, ahová sokszor menekült, mert nem találta a helyét a gyerekek között. Az 1960-as évek végén egy kisebbségi íróknak szervezett workshopon egyik tanára, Harlan Ellison elismeréssel fogadta írásait, és ösztönzésére Butler beiratkozott a hathetes Clarion Science Fiction Writers Workshopba. Ott ismerkedett meg Samuel R. Delanyvel, akivel később szoros barátságot kötött. A workshop elvégzése után sikerült eladnia első novelláit és egyre több időt szentelt az írásnak. Ezt követően, 1978-tól már csak az írásból élt, amit jól mutat első, a "Patternist" sorozata is. Butler 2006. február 24-én bekövetkezett haláláig több mint tíz regényt és két novelláskötetet jelentetett meg, történeteit számos magazin és antológia publikálta. 1984-ben a legjobb novella, 1985-ben a legjobb kisregény kategóriában kapott Hugo-díjat, emellett kétszer Nebula- és egyszer Locus-díjjal is kitüntették. Műveinek központi témái közé tartozik a társadalmi berendezkedések kritikája, az emberi test fejlesztése génmanipulációval és mutációkkal, az idegenekkel való kapcsolat, valamint az afrofuturizmus.

Vélemények