Nincs engedélyezve a javascript.
Szablyavívás, sport és harcművészet

Szablyavívás, sport és harcművészet
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub formátumban
Korábbi ár:
4 500 Ft
Borító ár:
4 500 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 275 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A szablya több mint ezer évig volt a fegyvere a katonáknak és párbajhősöknek itt a Kárpát-medencében, de ez idő alatt több is lett egyszerű harci eszköznél. Hű társa és vitézi jelképe is lett egyben a viselőjének.
Leírás
Raktári kód:
192972
ISBN:
9786150024189
EAN:
9786150024189
Gyártó kód:
20885
Megjelenés:
2015.
Oldalszám:
266
Nyelv:
magyar
A szablya több mint ezer évig volt a fegyvere a katonáknak és párbajhősöknek itt a Kárpát-medencében, de ez idő alatt több is lett egyszerű harci eszköznél. Hű társa és vitézi jelképe is lett egyben a viselőjének. Nyugat-Európa és az Észak-amerikai kontinens általunk, magyarokon keresztül ismerte meg ezt a fegyvert, és forgatói vitézi szellemét.  A honfoglalás kori portyázásokkor Nyugat-Európa félte a látványát, méltó ellenfele lett a töröknek, később a Rákóczi szabadságharc után pedig megbecsülés tárgyává tett minket az idegen országok oldalán vívott háborúkban. Talán egy olyan kardtípus sincs, ami ennyi időn keresztül megőrizte volna jelentőségét.
A szablya azonban nem csupán a letűnt korok antik fegyvere, hanem ugyanolyan létjogosultsággal rendelkező sporteszköz, mint az olimpiákon használt vívótőr.
Ez a könyv egy kidolgozott, gyakorlati tematikát tartalmaz, ami alapján a szablyavívás megtanulható az alapoktól egészen a mesteri szintig. Több mint 100 fotós illusztráció segítségével vezeti végig az olvasót a több száz gyakorlaton, ami lehetővé teszi bárki számára, hogy megtanulja az alapfogásokat, összetettebb gyakorlatokat, és akár a cselvágásokat és lefegyverzéseket is.
Ezzel bizonyítva azt, hogy a szablyavívás a mai napig élő sport és harcművészet.
Vélemények