Nincs engedélyezve a javascript.
A Brassai utca 1. szám
Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
1 915 Ft
Borító ár:
2 520 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 268 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Cselényi Béla két országban és két városban töltötte eddigi életét. Szülővárosában, Kolozsváron indult költői pályája, és Budapesten érett megbecsült, bár csönddel övezett alkotóvá. Lírájának javát sokáig egzotikumnak tekintette a bizalmatlan honi közeg. Ma már tudjuk: művészete egyedi fénnyel ragyog.
Leírás
Raktári kód:
214424
EAN:
9786156395146
Megjelenés:
2023.06.09.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
246
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
300
Cselényi Béla két országban és két városban töltötte eddigi életét. Szülővárosában, Kolozsváron indult költői pályája, és Budapesten érett megbecsült, bár csönddel övezett alkotóvá. Lírájának javát sokáig egzotikumnak tekintette a bizalmatlan honi közeg. Ma már tudjuk: művészete egyedi fénnyel ragyog. Cselényi szemérmes, aprólékosan megfigyelő művész. Hol érzelmes és ironikus, hol humoros és tragikus látásmódja páratlan szólam mai költészetünkben.

Látomásai, emlékei és emberi kötődései erősen kötik őt szülővárosához, múltjához. Kritikus, mégis tapintatos szemmel pásztázza a körülötte zajló életet, és közli saját életmódjának, közérzetének és szellemének finom rezzenéseit. Kötetünk főleg korábbi könyveinek – a régi, képzelt és személyesen örök – Kolozsvárt idéző darabjaiból válogat, és eddigi termését kiegészíti újabb versekkel. Többféle költő létezik ebben az anyagban, de mindegyik alakmása újra meg újra elbűvöli régi olvasóit, – új rajongóit pedig megejti egyszerre fájdalmas és derűs, kesernyés és játékos szemléletével. Cselényi Béla kortárs költészetünknek egyik legjelentősebb alakja. Remélhetőleg ez a kötet is segít abban, hogy művészete végre időben elfoglalja méltó helyét az összmagyar lírai teljesítmény univerzumában. Báthori Csaba
Vélemények