Nincs engedélyezve a javascript.
Éjszaka a konyhában veled akartam beszélgetni

Éjszaka a konyhában veled akartam beszélgetni

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
1 799 Ft
Borító ár:
1 999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
1 799 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Mint egy végtelen nyaralás, ahol semmi sincs nyitva, csak a horizontra feszülő, vakító ég. Egy konyha, ahonnan nincs szabadulás, de minél több időt tölt benne az ember, annál jobban látszik, ahogy a szekrények sarkaiból csillagködök szivárognak elő, a hűtőben kristályosra fagy az idő, és a kávé fekete tükréből egy riadt állat arca néz vissza ránk.
Leírás
Raktári kód:
199824
ISBN:
9789635181216
EAN:
9789635181216
Megjelenés:
2021.
Kötésmód:
puhatáblás ragasztott
Oldalszám:
848
Nyelv:
magyar
Mint egy végtelen nyaralás, ahol semmi sincs nyitva, csak a horizontra feszülő, vakító ég. Egy konyha, ahonnan nincs szabadulás, de minél több időt tölt benne az ember, annál jobban látszik, ahogy a szekrények sarkaiból csillagködök szivárognak elő, a hűtőben kristályosra fagy az idő, és a kávé fekete tükréből egy riadt állat arca néz vissza ránk. Ismerős helyzet mindenkinek, aki a járvány sújtotta Föld bolygón vészelte át az utóbbi két évet. Simon Márton új verseinek optikáján keresztül mindez mégis valami más lesz: intim, mint egy sugárfertőzés, zavarba ejtő, mint a szerelem, és otthonos, mint egy hétfői apokalipszis. - Dunajcsik Mátyás

"A megszégyenítő késztetést,
hogy beszéljek, föloldottam
abban, hogy minden szavam
lecseréltem egy ugyanolyanra.
Föloldottam, pezsgőtablettát:
szerelmes versnek megírtam,
mennyire utálok mindenki mást.
Én nem ígértem semmit."
A szerzőről
Simon Márton
Simon Márton

Simon Márton magyar költő, műfordító, a slam poetry kiemelkedő alakja.

Verseket 2004 óta publikál, ugyanebben az évben elnyerte a Mozgó Világ irodalmi folyóirat nívódíját költészet kategóriában.

Első verseskötete "Dalok a magasföldszintről" címmel jelent meg 2010-ben, amiért 2011-ben elnyerte az első kötetesnek járó Makói Medáliák díjat, illetve Móricz Zsigmond-ösztöndíjat kapott. Harmadik verseskötete "Rókák esküvője" címmel 2018-ban jelent meg, amelyért ugyanebben az évben Horváth Péter irodalmi ösztöndíjat, 2019-ben pedig Merítés-díjat kapott, a könyvet emellett Libri irodalmi díjra és AEGON művészeti díjra is jelölték. 2018-ban Babits Mihály műfordítói ösztöndíjat kapott.

Az Előszezon és a Telep Csoport tagja volt, utóbbiból egy év után kilépett. 2019-ben a Literarisches Colloquium Berlin ösztöndíjasa volt. 2020 óta az Erzsébetvárosi irodalmi ösztöndíj koordinátora.

Szövegeit, verseit többek között angol, bolgár, lengyel, német és román nyelvekre fordították le.

Fordítóként, szerkesztőként, programszervezőként és szövegíróként dolgozik. A Szépírók Társaságának, a József Attila Körnek és a Slam Poetry Budapest egyesületnek is tagja.

Vélemények