Nincs engedélyezve a javascript.
Egy új Európa reményében
Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 124 Ft
Borító ár:
2 950 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 655 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Hollai Hehs Ottó (1945-ig Hehs Ottó) (Budapest, 1933) publicista, közíró, színész, fizioterapeuta. Hányatott "kelet-európai" sorsa után, 1974-ben Németországban telepedett le. Felkavaró és elgondolkodtató tárca- és esszégyűjteménye röntgenfelvétele a mai politikai, gazdasági és társadalmi világnak, az ebben uralkodó eszméknek és erőviszonyoknak.
Leírás
Raktári kód:
211161
EAN:
9786156285201
Megjelenés:
2022.12.12.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
200
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
261
Hollai Hehs Ottó (1945-ig Hehs Ottó) (Budapest, 1933) publicista, közíró, színész, fizioterapeuta. Hányatott "kelet-európai" sorsa után, 1974-ben Németországban telepedett le. Felkavaró és elgondolkodtató tárca- és esszégyűjteménye röntgenfelvétele a mai politikai, gazdasági és társadalmi világnak, az ebben uralkodó eszméknek és erőviszonyoknak.
Vélemények
Otto Hehs Hollai
Otto Hehs Hollai
február 6. 13:28
Válaszolok
KÖNYVAJÁNLÓ
Hollai Hehs Ottó: Egy új Európa reményében. Kiadó: Irodalmi és Művészeti Jelen Kft. 2022. Budapest.
Az idén 90 éves szerző nem ismeretlen számomra, hiszen hosszú évekig voltunk rendszeres cikkírói a Kapu c. havi folyóiratnak. Ez a kötet a 2015 óta különböző sajtóorgánumokban megjelent sok száz írásából készült válogatás. Hollai Ottó afféle kihalóban levő bölény fajta az utolsó mohikánok csapatából, már ami a lenyűgöző, széles általános műveltséget illeti, ami kiterjed a világirodalomra, művészetre, természettudományokra egyaránt. És ami szintén lenyűgöző: a naprakész felkészültség a világ sajtójából, médiájából a politika, napjaink formálódó történelme világból. Ezek a jellemzők ma már nagyon ritkák!
Az ember az olvasás közben lépten-nyomon gyöngyszemekre bukkan: például a nagy bölcselők, alkotók gondolataira, mégpedig pontos idézetként az ókortól napjainkig. Írásai ugyanakkor logikailag jól felépített rendszert alkotnak, élvezetes stílusban előadva, kellő humorral körítve.
A cikkek az évszámok szerint, időbeli sorrendben következnek, ami a világban végbemenő folyamatok evolúcióját is jól megragadja Csak pár cím a 40 írás közül:
2015: Aknamező az egész világ.
2016: Geopolitika.
2017: Keresztényüldözés.
Metapolitika.
2018: A nyugat haldoklása vagy talpraállás?
2019: Egy korszak vége?
A Szervezet.
2020: Gender.
Tolerancia vagy esztelenség?
2021: Amerika jövője a világ jövője?
Médiatéboly.
A misztikus nagybetűk: LMBTQ és ami mögöttük meghúzódik.
Bizonytalan jövő.
2022: Birodalmak, nagyhatalmak és zúrzavar.
A gonosz diadala.
Európa védelmére.
Embargó, Davos és ami mögöttük van.
Európa válaszúton?
A végét lezárja egy kiváló Összegzés.
Mint a Bevezetésben írja, írtózott a náciktól, utálta a kommunistákat, de kiábrándult a mai kapitalizmusból is. A tisztességes gondolkodó ember általános életérzése ez ma már! Felháborodva és mélységes aggodalommal szemléli a világban végbemenő, egyre ijesztőbb folyamatokat. Félti Európát, a nyugati keresztény-hellén-latin gyökerű civilizációt saját öngyilkos tevékenysége miatt, ahogy aláveti magát az ördögi globalizáció pusztító erőinek, behódolva a tömeges illegális migrációnak, a muzulmánok beáramlásának, az LMBTQ tébolynak, vagyis a természetellenes, emberellenes genderőrületnek. És újabban már ide tartozik az újabb európai háborúhoz vezető, értelmetlen ruszofóbia is.
Hollai Ottó félti Európát, az emberiséget a sötét erőktől, de mégis valami madáchi optimizmussal (ember küzdj és bízva bízzál!) hisz egy új Európában.
Bevallom, jó ezt olvasni, de én, a húsz évvel "fiatalabb" ember már ennél pesszimistább vagyok. Talán mert lélekben én már öregebb lettem, mint 90 éves barátom.
Jó szívvel ajánlom mindenkinek olvasásra ezt a remek, élvezetes stílusban megírt, könyvet, mégpedig a 73. oldalon található Márai idézetre hivatkozva: "Hisz az a nép elpusztul, amelyik nem olvas."
Dr. Gazdag László ny. egy. docens