Nincs engedélyezve a javascript.
A magyar külpolitika története

A magyar külpolitika története
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub formátumban
Korábbi ár:
3 250 Ft
Borító ár:
3 869 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 676 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A könyv célkitűzése, hogy közérthető módon nyújtson ismereteket a magyar külpolitika elmúlt százötven évének történetéről, az orientációs lehetőségekről, dilemmákról, döntésekről, mozgástérről.
Leírás
Raktári kód:
193862
ISBN:
6610000048236
EAN:
6610000048236
Gyártó kód:
21555
Megjelenés:
2011.
Oldalszám:
423
Nyelv:
magyar
A könyv célkitűzése, hogy közérthető módon nyújtson ismereteket a magyar külpolitika elmúlt százötven évének történetéről, az orientációs lehetőségekről, dilemmákról, döntésekről, mozgástérről. Tekintettel arra, hogy az átlagolvasónak az 1945 előtti magyar külpolitikáról töbynire vannak ismeretei, az összefoglaló, szintézis jellegén túl a kötet a második világháború utáni évtizedek eseményeit, folyamatait mutatja be részletesebben, illetve ezek kapcsán szolgálhat elsősorban új információkkal.
A 20. századi magyar külpolitika története a legapróbb részkérdésekig feldolgozott, gazdag a hazai külpolitikai, diplomáciatörténeti szakirodalom. Átfogó, összefoglaló jellegű munka azonban kevés jelent meg, és azok is elsősorban az 1948 előtti időszakot tárgyalják részletesen. Egy szerkezetében, terjedelmében a felsőoktatásban is használható, a súlypontot a második világháborútól a jelenig terjedő időszakra helyező munka még nem született. Ez a könyv erre vállalkozik, szerzője önálló kurzus keretében oktatja a témát, és tanítási tapasztalatai indították ennek az összefoglalásnak a megírására, amelyet számos eredeti szöveg, dokumentum felidézése tesz sokrétűvé és az oktatásban is különösen használhatóvá.
Vélemények