Nincs engedélyezve a javascript.
Élet és halál küszöbén

Élet és halál küszöbén

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
4 179 Ft
Borító ár:
5 499 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 949 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

„Az ébresztőórát hajnali ötre állítottam be, hogy legyen elég időm fejben még egyszer végigvenni a műtétet.
Leírás
Raktári kód:
222240
EAN:
9789635722099
Megjelenés:
2024.06.25.
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
392
Méret [mm]:
140 x 210 x 30
Nyelv:
magyar
„Az ébresztőórát hajnali ötre állítottam be, hogy legyen elég időm fejben még egyszer végigvenni a műtétet. Úgy vizualizálom az egyes lépéseket, miként a korábban említett táncos a koreográfiában előírt tánclépéseket: itt jobb lábbal elrugaszkodik, ott egy csalafinta fordulat után a színpad megfelelő részén kell leérkeznie, ezen a ponton pedig úgy kell emelnie a karját, hogy a partnerét is meg tudja tartani – mindezt a megfelelő légzéstechnikával párosítva, minden ütem minden mozdulatát fejben tartva. Ez a folyamat minden bonyolultabb műtét előtt automatikusan beindul nálam, bizonyos szintű feszültséggel jár, ami még erősebb koncentrációt eredményez, ami hasonlít a táncosok lelkiállapotához előadás vagy a sportolókéhoz fontos versenyek előtt.”

A világhírű, magyar származású agysebész különleges eseteiről és a műtő mindennapjairól mesél, lenyűgöző betekintést nyújtva az idegsebészek életébe – és az emberi agyba.

Dr. Peter Vajkoczy professzor a berlini Charité kórház Idegsebészeti Klinikáját vezeti. Három osztályon közel száz beteget látnak el egyszerre, ő pedig csapatával gyakran napi öt-hat műtétet is végez – leggyakoribb esetei a sztrók, az agydaganat, a bypass-műtét és a gerincoszlop különböző megbetegedései. Ezek a műtétek mind szellemileg, mind fizikailag megterhelők, rendkívül hosszúra nyúlhatnak, és nagyon bonyolultak. Az elkötelezettség, a gondosság és a szakmai kiválóság ellenére sem koronázza mindig siker a sebészek munkáját, ilyenkor fennáll a veszély, hogy a páciens súlyos fogyatékossággal ébred fel, vagy legrosszabb esetben túl sem éli az operációt.

Dr. Vajkoczy megnyerő őszinteséggel mesél arról, hogyan tervezik meg és hajtják végre a legnehezebb műtéteket, mi motiválja őt, mit érez akkor, ha kudarcot vall – és milyen, amikor minden a terv szerint alakul.
Vélemények