Nincs engedélyezve a javascript.
Hajnali madár
Szállítás:
2-5 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
1 373 Ft
Borító ár:
1 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
1 711 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A kötet címe magától értetődően, annak természetességében hozza játékba az állat és a napszak hívószavainak elsődleges asszociációit, az énekesmadarat, a kora reggeli madárdalt, az egyes versek madarai azonban korántsem a természetes környezetükben bukkannak fel, magukban hordozzák ezáltal a kiszakítottságot, az idegenséget, annak sajátos perspektívájával együtt – a címadó vers, a Hajnali madár éppen a lírai én elkeseredett (és talán sikertelen) önazonosítási kísérlete.
Leírás
Raktári kód:
202571
ISBN:
9786156283832
EAN:
9786156283832
Megjelenés:
2021.
Kötésmód:
kartonált ragasztókötés visszahajló füllel
Oldalszám:
70
Nyelv:
magyar

A kötet címe magától értetődően, annak természetességében hozza játékba az állat és a napszak hívószavainak elsődleges asszociációit, az énekesmadarat, a kora reggeli madárdalt, az egyes versek madarai azonban korántsem a természetes környezetükben bukkannak fel, magukban hordozzák ezáltal a kiszakítottságot, az idegenséget, annak sajátos perspektívájával együtt – a címadó vers, a Hajnali madár éppen a lírai én elkeseredett (és talán sikertelen) önazonosítási kísérlete. A madarak szabadsága és az égbolt határtalansága helyett tehát ez a lírai ént meghatározó tapasztalategyüttes, amelyben mégis valamiféle meggyőződéses idealizmus sejlik fel a baljós hangulatú, minden versben újrateremtődő mikrovilágok mögött. Amennyire kézzelfoghatóvá válik a fizikai környezet, legalább olyan erőteljesek ezek a mögöttes benyomások, amelyeket gyakran csupán egy-egy szó jelez. Ennél árnyaltabb hangulatteremtésre a szövegek szándékoltan nem vállalkoznak, legfőbb eszközük a szinte végletekig fokozott sűrítés.


Németh Attila verseskötete az értelmezés számos rétegét kínálja, a hagyományos népi líra kortárs alternatívájától a lírai én szerep- és létértelmezésének mikroperspektíván keresztüli kibontakoztatásáig.

Vélemények