Nincs engedélyezve a javascript.

Elő az érzelmekkel - kerülj ünnepi hangulatba romantikus regényekkel!

b24_blogcikkek_600x400_jpeg-4.jpg

Az év végi ünnepkör az érzelmek igazi kavalkádja: nagy beszélgetések, váratlan találkozások, szívmelengető ajándékok, örömteli meglepetések. Ebben az időszakban a hétköznapokat átjárja az ünnep hangulata, amelyet tovább fokozhatunk egy-két jól megválasztott romantikus regénnyel.


Ahogy egyre-másra peregnek a napok az év utolsó hónapjaiban, úgy lesz egyre borongósabb az időjárás az otthonunk falain túl, ugyanakkor úgy kerülünk egyre közelebb az év legjobban várt és legfényesebb, legörömtelibb ünnepéhez, ami tele van csodával, érzelemmel, jókedvvel és derűvel.

Ilyenkor szívesen foglalkozunk olyan tevékenységekkel, amelyek tovább erősítik ezt az emelkedett, ünnepi hangulatot: feldíszítjük az otthonunk, a konyhában is magasabb fokozatra kapcsolunk és a pihenés óráit is igyekszünk mind több érzelmes tartalommal megtölteni. Előkerülnek a szerelmes filmek és a könyvespolcunkon is szívesebben böngészünk a romantikus regények kínálatából.

Karácsonyváró válogatásunkba olyan könyveket hoztunk, amelyek már a borítójukkal ünnepi hangulatba hoznak és akkor a cselekményükről még egy szót sem ejtettünk.

Emily Stone Mindig december című könyvének főszereplője számára nem is indulhatna rosszabbul az év utolsó hónapja: nem elég, hogy az év vége minden évben elveszített szüleire emlékezteti, de most épp munkája sincs és még a pasijával is szakított. És a sors mindezt még tetézi azzal, hogy Josie véletlenül biciklijével elüt egy járókelőt, aki talán az új kezdet lehet a fiatal lány számára. Ha nem tűnne el. Vajon beteljesül-e valaha a decemberi ígéret?

Mindig december

Mindig december

Emily Stone
Cartaphilus Könyvkiadó

A Karácsony a villában című többszerzős kötetben a szereplőket két dolog köti össze: mindannyian a szerelmet keresik és a boldogság felé vezető úton mindegyikük megfordul egy-egy csodaszép villában, ahol minden remény összpontosul a boldog végkifejlet érdekében.

Karácsony a villában

Karácsony a villában

Történetek álmodozáshoz

Anne Jacobs, Hanna Caspian, Karin Baldvinsson, Martina Sahler
Central Könyvek, 2022.09.26.

Michelle Marly – White Christmas - A legszebb karácsonyi dal története című regénye minden idők legsikeresebb karácsonyi dalának történetét meséli el. Irvin Berling zeneszerző számára a karácsony a gyász és a veszteség időszaka, mert ez az időszak egyetlen fia halálára emlékezteti. Ehhez társul, hogy 1937 ünnepi időszakát magányosan, messze a szeretteitől kell töltenie egy filmforgatás miatt. Túlcsorduló érzelmei a zongora mellé ültetik, ahol a szívét facsaró melankóliáját zenébe önti.

White Christmas – A legszebb karácsonyi dal története

White Christmas – A legszebb karácsonyi dal története

Michelle Marly
Kossuth Kiadó, 2022.11.04.

Debbie Macomber Karácsonyi kívánság című kötete a vágyaink konkrét megfogalmazásának jelentőségét és a család megtartó erejének témáját dolgozza fel kedves, meghitt köntösbe bújtatva.

Lindy már egy jó ideje nem hisz a csodákban, a karácsony számára nem több, mint egy kötelező ünnep az év végén. De aztán fordul a kocka és egy régi emlék felelevenítése után megtanulja, hogy az életben igenis léteznek csodák, csak hinni kell bennük. Meg magunkban és a szeretteinkben.