Nincs engedélyezve a javascript.

Így foglald le a gyereket a téli szünet idejére – könyvajánló kicsiknek és kicsit nagyobbaknak

b24_blogcikkek_600x400_jpeg-1.jpg

A téli szünet sok esetben a szülők számára nem az önfeledt pihenést jelenti, hanem sokkal inkább egy folyamatos gondolkodást azon, mivel is kössék le a gyerekeket az otthon falai között a hideg napokon. Szerencsére a könyvek ilyenkor sem hagynak cserben! Ajánlónkba olyan gyerekkönyv kínálatot állítottunk össze, amely az egész család számára nagyszerű szórakozást biztosíthat.


Szülőként a téli időszakban szívesebben gondolkodunk beltéri programokban, ha a gyerekeink szórakoztatásáról van szó. De a zárt térben folyó elfoglaltságok száma véges, így mindig szükség lehet valami olyan mentőötletre, amelyet bármikor be tudunk vetni, többször is felhasználható és csak egyszeri anyagi befektetést igényel.

Mi az az egyszerűnek látszó, de nagyon is sokat adó tevékenység, ami mindenkit feltölt, szórakoztat, nem kell hozzá elhagyni még csak az otthonunk falait sem, és összehozza a család összes tagját? Kell-e mondanunk, hogy természetesen az olvasás! Gyerekek mellett a meseolvasás.

Olvasni jó! Közösen olvasni még jobb! Gyerekeknek olvasni, felolvasni pedig egy egészen más univerzum. Épp ezért egyáltalán nem mindegy, milyen köteteken keresztül vezetjük be őket a könyvek csodálatos világába.

Válogatásunk első kiadványa egy igazi klasszikus! Lázár Ervin A fázóművész – Mesék minden évszakra című kötetébe a válogató-szerkesztő klasszikus és kevésbé ismert meséket gyűjtött össze a nagy mesemondótól. Az írások mindegyike az évszakokhoz kötődik és hol vidáman, hol szomorkásan mutatja be a bennünket körülvevő világot a mese nyelvén és Lázár Ervin sziporkázó nyelvi fordulatain keresztül. Ismerkedjetek meg ti is az író fantáziavilágának alakjaival: Tupakkával, a vérlázítóan mosolygó manóval, Kaltzimnói Jeges Diderikkel, a fázóművésszel és magával Hapci királlyal!

A fázóművész - Mesék minden évszakra

A fázóművész - Mesék minden évszakra

Lázár Ervin
Móra Könyvkiadó, 2022.09.13.

Ki mondta, hogy egy könyv csak klasszikus formában létezhet? Senki! Kiváló példa erre a Feledhetetlen hercegnők című kötet, ami nem más, mint egy táskakönyv. És hogy mi mindent rejt ez a különleges foglalkoztató? Meséket, feladatokat, játéktáblát, matricákat, amelyek segítségével bepillantást nyerhetünk a hercegnők – Ariel, Hamupipőke, Belle, Aranyhaj és Hófehérke - varázslatos világába.

Feledhetetlen hercegnők - Táskakönyv

Feledhetetlen hercegnők - Táskakönyv

Kolibri Kiadó, 2022.11.16.

Jöjjön egy másik foglalkoztató, a LOGIKO Primo 1258 – Ismerkedés a számokkal című kiadványt elsősorban 5 éveseknek ajánljuk, akik most ismerkednek a számok világával és szívesen fogadnak maguk mellé kísérőnek egy kis sárkányt, aki játékosan megismerteti őket a különböző matematikai alapfogalmakkal.

LOGICO Primo 1258 - Ismerkedés a számokkal - Feladatkártyák

LOGICO Primo 1258 - Ismerkedés a számokkal - Feladatkártyák

Aljoscha Jegodtka
Tessloff és Babilon Kiadói Kft, 2022.11.28.
LOGICO Primo sorozat

Pihentetőül következzék egy kacagtató mai mese! Andreas Steinhöfel A karácsonyi jávorszarvas kalandjaicímű könyv főszereplője Mr. Moose, a jávorszarvas, aki egy nap – kissé szokatlan módon, a tetőn keresztül - betoppan Bertilék otthonába. Hamar kiderül, hogy Mr. Moose főnöke a Mikulás, akinek létezésében Bertil már régen nem hisz. De aztán megjelenik maga a nagyszakállú is és visszaköveteli a munkavállalóját! Akinek viszont semmi kedve visszatérnie a főnökéhez befogadó családja garázsából.

A karácsonyi jávorszarvas kalandjai

A karácsonyi jávorszarvas kalandjai

Andreas Steinhöfel
Scolar Kiadó Kft., 2022.10.27.