Nincs engedélyezve a javascript.

Mit olvassunk? – januári sikerlista az Agave Kiadó kínálatából

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_5.jpg

Az év végi ünnepek után nem egyszerű visszarázódni a hétköznapok ritmusába, így ilyenkor különösen jól tud esni bármilyen fogódzó, ami erőt ad, egyensúlyt hoz az életünkbe. Szerencsére a könyvekre mindig számíthatunk! A 2023-as év első sikerlista ajánlójába az Agave Könyvek kiadványaiból válogattunk.

Nagyon sokféle listát készítünk mindennapi életünkben: bevásárlólistát, feladatlistát, ajándéklistát. Ezek a felsorolások segítenek rendszerezni, átlátni a folyamatainkat, keretet adnak, irányt mutatnak, bizonyos helyzetekben pedig leegyszerűsítik a választást.

Bestseller könyvek

A könyvek világában is időről időre feltűnnek különböző válogatások, amelyek megkönnyítik a válogatást az egyszeri és haladóbb könyvmolyok számára is a könyves felhozatalból. Nagyon sokféle rendszerezési szempont létezik a legolvasottabb kiadványoktól a borítók alapján összeállított listán keresztül a női vagy épp férfi detektívet főszerepbe állító, esetleg a könyv címében szereplő állatokra, színekre alapuló válogatásokig.

A 2023-as év első, Book24 sikerlista ajánlójába a megalapításakor a sci-fi, a fantasy, a történelmi regények, valamint a krimik népszerűsítését kitűző Agave Könyvek kiadványaiból válogattunk.

Az első ajánlott könyvünk V. E. Schwab – Gallant című misztikus fantasyje. A történet főszereplője Olivia, aki nagyon szeretné megtudni, ki is ő valójában, honnan jött, hova tartozik. De nincs túl sok minden a kezében, csak egy kopott napló, amely édesanyja emlékeit őrzi kesze-kusza rajzok és bejegyzések formájában. De minden megváltozik, amikor Olivia felfedez a tintapacák között egy kezet, egy ajtót, egy virágot és egy koponyát. Ezzel egyidőben egy levél is érkezik, amely hazahívja Gallantba. A helyre, ahova anyja szerint nem szabad visszatérnie. De hát ki tud ellenállni egy olyan meghívásnak, amely végre felfedheti saját múltjának sötét árnyait?

Gallant

Gallant

V. E. Schwab
Agave Könyvek, 2022.09.27.

Folytassuk utunkat a fantasy világában Neil Gaiman – Északi mitológia című könyvével, amelyben a nagyszerű mesélő egymással összefüggő történetfolyammá alakítja a skandináv mitológia legismertebb részeit Thor kalapácsának ellopásától a költészet megszületésének történetén át a Ragnarökig, amikor véget ér az istenek kora, új idők jönnek és megszületnek az emberek.

Északi mitológia

Északi mitológia

Neil Gaiman
Agave Könyvek, 2024.02.06.

Blake Crouch – Géncsapda című regénye már a sci-fi világába kalauzol el bennünket. Logan hétköznapi ember. Volt. Mert megtörtént vele, amire sokan vágynak: egyik napról a másikra okosabb, erősebb, energikusabb lett, aki kevesebb alvással is beéri, mégis kirobbanó formában van. Az ár azonban mindennél magasabb: módosított génállomány. Ami még csak az első lépése az egész emberiséget érintő ördögi tervnek. Hol húzódnak az emberi lét és ezzel együtt, a bennünk lévő lehetőségek határai? Logannak ezekre a kérdésekre kell megtalálnia a választ, mielőtt túl késő lenne.

Géncsapda

Géncsapda

Blake Crouch
Agave Könyvek, 2022.11.08.

Szintén a sci-fi műfaj rajongóinak ajánljuk Philip K. Dick – Kamu Rt. című regényét. A mű középpontjában a Föld túlnépesedésének problémája áll és az arra adott megoldás: a Bálnaszáj bolygó, ahova azonban csak odautazni lehet, visszaút nincs. De hát ki is akarna visszatérni? Ott minden csodálatos is idilli, legalábbis a hírek szerint. De Rachmael felfedezi, hogy a bolygóról készített képeket, adatokat valakik meghamisítják, és talán mégis akadnának, akik visszatérnének. Rachmael bevállalja a 18 évig tartó utat a Bálnaszájra, hogy kiderítse az idill mögött húzódó sötét igazságot.

Kamu Rt.

Kamu Rt.

Philip K. Dick
Agave Könyvek, 2022.10.18.