Nincs engedélyezve a javascript.

Nem tudod, hova utazz a nyáron? – Ezek a könyvek segíthetnek

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_22.jpg

A nyári szünet fénypontja, amikor kiszakadhatunk a megszokott környezetünkből és számunkra nem ismert helyeket fedezhetünk fel. Az ideális úti cél kiválasztása nem könnyű feladat, de a könyvek itt is segíthetnek. Inspirálódj gyűjteményünkből, amelyet a legjobb utazós könyvek kínálatából állítottunk össze.
Mindenki másért utazik. De minden utazásban van valami közös cél: máshol lenni, ünnepként megélni az otthon szürkének érzett, látott hétköznapokat, új élményeket, tapasztalatokat szerezni, ismeretlen kultúrákat felfedezni.

Miért jó utazni, világot látni?

Új kalandok és élmények

Arra a kérdésre, hogy miért jó utazni, a válasz igen egyszerű: egy utazás izgalmas és inspiráló élményeket kínál azáltal, hogy új vidékeket fedezhetünk fel, fotókon látott érdekes városokat, híres műemlékeket, vagy épp lenyűgöző természeti csodákat kereshetünk fel. Ilyenkor kilépünk a megszokott környezetünkből, új emberekkel találkozhatunk és ez olyan energiákkal tölthet fel, amelyek segítségünkre lehetnek a hétköznapokban is.

Személyes fejlődés és tanulás

Egy-egy utazás nemcsak szórakozást és pihenést kínál, hanem lehetőséget teremt a tanulásra és a személyes fejlődésre is. Az új környezet, az idegen nyelvek használata és megértése, az idegen kultúrához, szokásokhoz, hagyományokhoz való alkalmazkodás hozzájárul az önfejlesztéshez. Az utazásunk során felmerülhetnek problémák, amelyeket meg kell tudnunk oldani, ez segíti a kreativitásunk és a problémamegoldó készségünk fejlődését.

Kikapcsolódás és stresszcsökkentés

Az utazás során kilépünk a megszokott környezetünkből, a napjaink fókusza áthelyeződik a kikapcsolódásra, a szórakozásra, a pihenésre. Az új környezet segíthet távol tartani a felesleges stresszhelyzeteket és feszültségeket az életünkből.

Így inspirálódjunk könyvekből az utazásainkhoz!

Az irodalom számos klasszikus művet kínál, amelyek különleges helyekre, távoli országokba, városokba kalauzolnak el bennünket. A helyszíni leírások és útikönyvek akkor tehetnek jó szolgálatot, ha előzetes információkat szeretnénk gyűjteni a kiszemelt úti célról. Az utazásokról szóló személyes leírások, memoárok szintén nagyszerű inspirációforrások, ha nem tudunk választani az előttünk álló lehetőségekből és szeretnék rápillantani a szóba jöhető célállomások előnyeire, hátrányaira.

Természetesen a könnyű nyári olvasmányok között is találhatunk olyan kiadványokat, amelyek ötleteket adhatnak ahhoz, hol töltsük el a nyári hónapokra eső szabadnapjainkat.

A legjobb könyvek nyárra-
Válogatásunk első darabja B. E. Belle – Visszatérők című regénye. A történet főszereplői, Adrian és Camile két külön világban élnek. Míg a férfi a gazdag örökös szerepében tetszeleg, aki bármit megtehet, amihez csak kedve van, addig a nő szerény világában keresi a boldogságot. És meg is találja. De ez a két világ egyszer csak összeér és ez a találkozás rendesen felkavarja Adrian és Camile világát. Van-e, lehet-e közös pont két ennyire különböző életben?

Visszatérők

Visszatérők

B. E. Belle
Maraton Kiadó, 2022.

Fejős Éva – Egy nyár Arubán című kötetének középpontjában egy jubileumi évfolyamtalálkozó áll. 10 srác minden évben összejön, hogy felidézzék közös diákéveiket. Eredetileg 11-en végeztek, de egyikük örökre eltűnt. Azóta semmit sem tudnak róla. A 10 éves találkozó azonban nem várt titkokra derít fényt és teljesen más megvilágításba helyezi a múltat.

Egy nyár Arubán

Egy nyár Arubán

Fejős Éva
Erawan, 2023.04.14.

Nicky Pellegrino – Egy olasz vakáció című könyve egy igazi csemege a romantikus olvasmányok kedvelőinek. A főszereplő, egy fiatal lány szerelmi bánatában útnak indul és egészen Montenellóig jut, amely helyi vendéglőjéről híres. A lánynak nincsenek nagy tervei, egyetlen dolgot tud: férfit egy ideig nem szeretne látni az életében. A sors útjai azonban kifürkészhetetlenek és a szerelem bárhol ránk találhat. Még egy isten háta mögötti olasz kis faluban is.

Egy olasz vakáció

Egy olasz vakáció

Nicky Pellegrino
Lettero Kiadó, 2023.05.30.

Ajánlónkat Jennifer Bohnet – Az én kis éttermem a Riviérán című kötetével zárjuk. A történet főszereplője Rosie, aki elmúlt 30 éves, de se férje, se gyereke. Sajnálhatná önmagát, de helyette inkább úgy dönt: belevág élete legnagyobb kalandjába és végre megnyitja saját vendéglőjét a francia tengerparton. De nemcsak neki jut eszébe ez a nagyszerű terv, hanem a híres séfnek, Sebastiannak is. Hogy fér meg két dudás egy csárdában?

Az én kis éttermem a Riviérán

Az én kis éttermem a Riviérán

Romantikus gasztroregény tele francia ízzel

Jennifer Bohnet
Lettero Kiadó, 2023.04.11.

Olvass és utazz – fedezd fel a világot!

Az utazás olyan gazdagító élményeket nyújthat, amelyek inspiráló hatással lehetnek az életünkre. Könyvek segítségével könnyen meríthetünk inspirációt az úti célunk megválasztásához. Válasszuk azokat a könyveket a tervezéshez, amelyekről úgy érezzük, hogy kell információval, illetve izgalmas történetekkel teszik feledhetetlenné már a készülődés időszakát is. Legyünk nyitottak az olvasásra és az utazásra, mert mindkettő felejthetetlen kalandot és felfedezést kínál!