Nincs engedélyezve a javascript.

Nyiss a tavaszra! – könyvek tavaszias hangulatú borítóval

b24_blogcikkek_600x400.jpeg

Mit jelent a tavasz? Újjászületést, a lehetőségek kezdetét. Ilyenkor mi magunk is igyekszünk átvinni, átvenni ezt az érzést a hétköznapjainkba: mindenhol keressük a tavasz illatait, színeit. Legfrissebb könyvajánlónkkal mi is ráerősítünk az új évszakra, olyan könyveket gyűjtöttünk egy csokorba, amelyek csodálatos tavaszi hangulatú borítóikkal csábítanak olvasásra.

A téli hideg napok után kevesen vágyakoznak. A langyos tavaszi napsütés sokkal többeknek dobogtatja meg a szívét, ami nem csoda, hiszen a tavasz olyan, a teljes testünket, lelkünket átható érzéssel tör be az életünkben, amely senkit nem hagy hidegen.

Ébred a természet

Tavasszal minden megváltozik: a levegő újra megtelik illatokkal, a rügyező, virágzó fák friss, élénk színeik révén szemkápráztató csodával ajándékoznak meg bennünket.

A világ változása ránk, emberekre is hatással van. Az idő melegedésével felbuzog a kedv bennünk, hogy egyre több időt töltsünk a szabadban, sétáljunk, mozogjunk, sportoljunk. Ezek a tevékenységek energiát szabadítanak fel bennünk, amelyek pozitívan befolyásolhatják az általános kedélyállapotunkat is.

Újulj meg!

A tavasz azonban nemcsak a szó szerinti újjáéledés, újjászületés időszaka. Hanem az új remények, tervek, változások, változtatások évszaka is. Ilyenkor nemcsak a környezetünket igyekszünk átalakítani, újratervezni, újraalkotni, hanem a gondolatainkat, érzéseinket, érzelmeinket is megpróbáljuk helyretenni, újradefiniálni, rendbe tenni. Azt is mondhatjuk, hogy a tavasz egy második évkezdet, amikor az elmulasztott újévi fogadalmat helyett új célokat tűzhetünk ki magunk elé, amelyeket most már ténylegesen valóra is váltunk.

Ehhez a lendülethez szeretnénk most mi is hozzájárulni néhány könyvvel, amelyek már borítójukkal inspiráló tavaszi hangulatba hoznak bárkit, aki kézbe veszi őket.

Az első kötetet az ezotéria kategóriából választottuk. Sri Chimnoy – Tökéletes egészséget keresve című könyve az emberi külső és a belső közötti szerves kapcsolattal foglalkozik az egészségünk javítása érdekében. A szerző kiemelt figyelmet fordít a mentális hozzáállás értékeire, amelyek befolyásolhatják a különböző betegségekhez való viszonyulásunkat is. A könyvben konkrét gyakorlatokra is kapunk példákat, amelyekkel javíthatjuk általános fizikai jólétünket.

Tökéletes egészséget keresve

Tökéletes egészséget keresve

Sri Chinmoy
Bioenergetic Kiadó Kft., 2023.02.16.

Dani Atkins – Szeret, nem szeret című könyve, amely az Álomgyár Kiadó új könyvek kínálatában érhető el, a tavasz egyik legerősebb érzelmével, a szerelemmel foglalkozik. Gemma és Finn egymásnak van teremtve. A fiú épp csak az esküvőre nem megy el. Gemma meg van győződve róla, hogy valami szörnyűség történt szerelmével, de a rendőrség nem hisz neki. A lány kétségbeesetten nyomoz Finn után, de már maga sem tudja, mit higgyen: tényleg egymásnak rendelték őket az égiek, vagy mindvégig csak egy illúziót kergetett?

Szeret, nem szeret...

Szeret, nem szeret...

Dani Atkins
Álomgyár Kiadó, 2023.02.27.

Eszes Rita – Északról fúj a szél című romantikus regényében az írónő időutazásra hív. 500 évvel ezelőtt egy férfi és egy nő útjai elváltak egymástól. A férfi, a medve napjainkban Japánban él és szíve minden dobbanásával őrzi az ainuk ősi hagyományát, miközben idegenként keresi helyét a modern világban. Eközben Brazíliában a nő, a lazac a gazdagok és kiváltságosok nagyvilági életét éli. De egy nap a sors Japánba vezeti, ahol megtapasztalja a való világ mélységét és rádöbben: mindezidáig hazugságok és titkok fedték el az igazságot, és van, amiért, akiért érdemes harcolni, szembemenni az árral, mint a lazacok.

Északról fúj a szél

Északról fúj a szél

Eszes Rita
Könyvmolyképző Kiadó, 2022.12.02.
Rubin pöttyös könyvek

A végére jöjjön egy gyerekkönyv! A Móra Könyvkiadó kiadásában megjelent Húsvéti állatkölykök – színezőkönyv című kiadvány a legkisebbeknek mutatja meg, mennyi csodát rejt a tavasz. A foglalkoztatóban cuki állatkölykök, kipattintható lapok és 250 matrica várják a gyerekeket, amelyeket bárhol és bármikor felhasználhatnak, ahol csak a kedvük tartja.

Húsvéti állatkölykök - színezőkönyv

Húsvéti állatkölykök - színezőkönyv

Több mint 250 matrica és cuki, kipattintható lapok

Móra Könyvkiadó, 2023.03.03.