Nincs engedélyezve a javascript.

Tíz tökéletes könyv az őszi estékhez: Meleg pokróc, forró tea és egy jó könyv

Ahogy beköszönt az ősz, a napok egyre rövidebbek lesznek, a levegő hűvösebbé válik, és semmi sem esik jobban, mint egy meleg pokrócba burkolózni, kezünkben egy csésze forró teával, és elmerülni egy jó könyv lapjaiban. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk tíz olyan könyvet, amelyek tökéletesek az őszi estékhez, amikor már csak egy kis borzongásra, romantikára vagy kalandra vágyunk.

1. Elena Armas: A vőlegénydilemma

Ha egy szórakoztató, romantikus regényre vágyik az ember, Elena Armas A vőlegénydilemma című könyve biztos választás. Egy hamis eljegyzés, a szenvedélyes érzelmek és rengeteg humor gondoskodnak róla, hogy ne tudjuk letenni a könyvet. Tökéletes választás, ha egy kis könnyed kikapcsolódásra vágyunk egy fárasztó nap után.

A vőlegénydilemma

A vőlegénydilemma

Elena Armas
21. Század Kiadó

2. Agatha Christie: Őszi borzongás

A krimi koronázatlan királynője, Agatha Christie sem hiányozhat az őszi olvasmánylistánkról. Őszi borzongás című kötete tele van rejtéllyel és izgalmakkal. A gyilkos utáni nyomozás és az izgalmas fordulatok garantáltan felpezsdítik az estét.

Őszi borzongás

Őszi borzongás

Agatha Christie
Helikon Kiadó

3. Margaret Rogerson: Mysteries of Thorn Manor – A Thorn-udvarház rejtélye

Ha szereted a fantasy világokat, akkor Margaret Rogerson Thorn-udvarház rejtélye című könyve elvarázsol. Egy kísérteties udvarház, rejtélyes események, és mágia fonódik össze ebben a történetben, ami tökéletesen illik az őszi éjszakák hangulatához.

Mysteries of Thorn Manor – A Thorn-udvarház rejtélye

Mysteries of Thorn Manor – A Thorn-udvarház rejtélye

Margaret Rogerson
Kossuth Kiadó

4. Paula Hawkins: Kéksötét

A thriller kedvelőinek Paula Hawkins Kéksötét című regénye ideális választás. Feszült hangulat, sötét titkok, és váratlan fordulatok jellemzik ezt a könyvet. Az őszi sötét estéken garantáltan kirázza majd a hideg!

Kéksötét

Kéksötét

Paula Hawkins
Magnólia

5. Tom Ellen: The Funny Thing About Love

Ez a könnyed, szívmelengető történet a romantika és a humor kedvelőinek szól. Tom Ellen könyve tökéletes egy esős őszi estére, amikor csak egy kis vidámságra és egy bögre forró teára van szükséged. A könyv bájos karakterei és vicces helyzetei garantáltan feldobják a napodat.

The Funny Thing About Love

The Funny Thing About Love

Tom Ellen
Menő Könyvek

6. Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug: Royalteen 1. – Az ifjú trónörökös

A Royalteen sorozat első része elrepít egy luxusokkal teli világba, ahol a királyi család élete nem mindig olyan tökéletes, mint ahogyan azt a média mutatja. Szerelmi bonyodalmak, politikai intrikák és egy fiatal trónörökös története egy izgalmas és érzelmes olvasmány az őszi estékre.

Royalteen 1. – Az ifjú trónörökös

Royalteen 1. – Az ifjú trónörökös

Anne Gunn Halvorsen, Randi Fuglehaug
Scolar Kiadó Kft.
Royalteen-sorozat

7. Jessica Fellowes: A Guinness-gyilkosságok – Mitfordi rejtélyek

Ha szereted a történelmi krimiket, akkor Jessica Fellowes A Guinness-gyilkosságok című könyve kihagyhatatlan. A Mitfordi rejtélyek sorozat egyik legizgalmasabb kötete a 20. század elején játszódik, és izgalmas nyomozást kínál, miközben bepillantást nyerhetünk a korszak arisztokrata világába.

A Guinness-gyilkosságok

A Guinness-gyilkosságok

Mitfordi rejtélyek

Jessica Fellowes
Pioneer Books
Mitfordi rejtélyek-sorozat

8. Dan Simmons: Endymion

Az epikus sci-fi kedvelőinek Dan Simmons Endymion című könyve tökéletes őszi esti olvasmány. A könyv a Hyperionsorozat folytatása, tele izgalmas űrkalandokkal és filozófiai mélységekkel, amelyek tökéletesen illeszkednek az őszi elmélkedő hangulathoz.

Endymion

Endymion

Dan Simmons
Agave Könyvek
Hyperioni énekek

9. Samuel Burr: A Rejtvénykészítők Társasága

Ez a könyv azoknak szól, akik szeretik a kihívásokat és a rejtvényeket. A Rejtvénykészítők Társasága egy szórakoztató, rejtélyes történet, amelyet garantáltan nem lehet majd letenni. Tökéletes választás egy őszi estén, ha szereted, amikor a történet folyamatosan meglepetéseket tartogat.

A Rejtvénykészítők Társasága

A Rejtvénykészítők Társasága

Samuel Burr
General Press Kiadó

10. Matt Haig: Az élet lehetetlen

Matt Haig lenyűgöző könyve az élet nehézségeiről, a túlélésről és a reményről szól. Az élet lehetetlen az őszi esték egyik legmegindítóbb olvasmánya, amely arra emlékeztet, hogy az élet minden kihívása ellenére is lehet szép.

Az élet lehetetlen

Az élet lehetetlen

Matt Haig
Gabo Kiadó

Az ősz a tökéletes évszak arra, hogy elmerüljünk a kedvenc könyveink világában. A fent bemutatott tíz könyv különböző műfajokat ölel fel – a romantikától kezdve a thrilleren át egészen a sci-fiig –, így biztosan mindenki megtalálja a számára ideális olvasmányt. Kapd elő a kedvenc pokrócodat, készíts egy forró italt, és merülj el az olvasás varázslatában!