Nincs engedélyezve a javascript.
Queen Margaret

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 700 Ft
Borító ár:
3 000 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 700 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Ez az angol nyelvű könyv két keresztény történelmi drámát tartalmaz. Az első egy magyar vonatkozású királydráma, Skóciai Szent Margit élettörténete.
Leírás
Raktári kód:
206950
ISBN:
9786155553851
EAN:
9786155553851
Megjelenés:
2022.
Kötésmód:
puhakötés ragasztva
Oldalszám:
192
Nyelv:
angol
Tömeg [g]:
250

Ez az angol nyelvű könyv két keresztény történelmi drámát tartalmaz. Az első egy magyar vonatkozású királydráma, Skóciai Szent Margit élettörténete.


Margit hercegnő “Vasbordájú” Edward angol király, és a magyar katolikus hagyomány szerint Szent István király unokája volt, aki Magyarországon, Mecseknádasdon született, és ott élt tíz éves koráig. Az ő hite és álhatatos szeretete vezette vissza hitéhez III. (későbbi “Nagy”) Malcolm skót királyt és Skócia népét.


A második dráma A Rabbi, a Pápa és a Sátán Israel Zoller római főrabbi és Eugenio Pacelli, a későbbi pápa párhuzamos életrajza a XX. század legvéresebb, legbrutálisabb történelmi korszaka idején.


Számos más tény mellett Zoller élete is ragyogó bizonyítéka annak, hogy fontos diplomáciai tevékenysége mellett XII. Piusz pápa jelentős szerepet játszott zsidók megmentésében, szemben azzal a képpel, amelyet Rolf Hochhut A Helytartó című drámájában, nevének befeketítési szándékával festett a pápáról.


Sárosi István írói tevékenysége (aktív orvosi működése mellett) 1984-ben kezdődött. Jelentek meg novellái, regényei, költeményei, írt TV-játékokat, forgatókönyveket, esszéket, útleírásokat. Legnagyobb sikereit drámaíróként aratta. Műveit magyar, angol és horvát nyelven is kiadták. Drámáit számos magyar színház vitte színre, könyvének megjelenésekor két magyar színház játsza műveit.

Vélemények