Nincs engedélyezve a javascript.
Credo

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
7 920 Ft
Borító ár:
8 800 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
7 920 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Olasz Ferenc fotográfus, filmrendező életműve kizárólag szakmai szempontú elemzésekkel nehezen közelíthető meg. Számára az álló- és mozgóképen rögzített valóság nemcsak az érzékeny önkifejezés eszköze, hanem az anyagi világon túli megtartás és megmaradás záloga is egyben.
Leírás
Raktári kód:
219158
EAN:
9786156434708
Megjelenés:
2024.01.19.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
320
Méret [mm]:
235 x 280 x 30
Nyelv:
magyar
Olasz Ferenc fotográfus, filmrendező életműve kizárólag szakmai szempontú elemzésekkel nehezen közelíthető meg. Számára az álló- és mozgóképen rögzített valóság nemcsak az érzékeny önkifejezés eszköze, hanem az anyagi világon túli megtartás és megmaradás záloga is egyben. Mégsem puszta dokumentálásról van szó, nem egyszerű számbavételről, amikor út menti pléhkrisztusokat, dombra futó kálváriákat, temetőkben vigyázó fejfákat vagy roskatag székely kapukat fotóz; amikor a magyar történelem, kultúra és művészet nagy személyiségeinek vagy pillanatainak áldoz filmjeiben. A hétköznapitól, a csupán tárgyitól elemelkedő, a lényeget faggató és megidéző, nagyformátumú opusok megkísérlik visszaadni a szép morális és teológiai rangját.

Feledy Balázs művészeti író ehhez az emelkedettséghez és mélységhez méltó érzékenységgel mutatja be az életpálya legfontosabb állomásait és veszi számba kiemelkedő alkotásait, miközben pályatársak, kritikusok, alkotók gondolatait idézi meg Olasz Ferenc portréjának megfestéséhez. A több mint kétszáz, legnagyobb részt egész oldalon helyet kapó fénykép pedig sosem látott egészében mutatja be az 1960-as évek óta gazdagodó, sokféleségében is páratlanul egységes életművet.
Vélemények