Nincs engedélyezve a javascript.
Lucifer és Lilit

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 790 Ft
Borító ár:
3 100 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 790 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

E két "sötét" archetípusról szóló tanulmányommal szeretnék hozzájárulni a mágia problematikájához, melyet olykor feketének is titulálnak.
Leírás
Raktári kód:
220330
EAN:
9789636600082
Megjelenés:
2024.03.04.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
80
Méret [mm]:
130 x 200
Nyelv:
magyar
E két "sötét" archetípusról szóló tanulmányommal szeretnék hozzájárulni a mágia problematikájához, melyet olykor feketének is titulálnak. A férfi pólust itt Lucifer képviseli, míg a női polaritást Lilit testesíti meg. Ezekről a témakörökről mitológiai és pszichológiai összefüggésekben beszélek, de érintem a hermetikus aspektusaikat is, különös tekintettel a ceremoniális mágia gyakorlatára. Az árnyék misztériuma, ahogyan azt Eliphas Lévi is nevezte, eleddig - legalább is nálunk - az okkultisták többségének figyelmén kívül állt. Én személy szerint a mágia ezen oldalának tanulmányozását nagyon fontosnak tartom, noetikus és terápiás szempontból egyaránt.

A létrán haladó embernek, ha el akar jutni valahová, a létra mindkét szárát meg kell ragadnia. Ugyanígy a megismerésben előre haladni vágyó mágusnak is meg kell ismernie a királyi tudomány fehér és fekete oldalát is, hogy végül megérthesse, hogy nem létezik semmilyen fehér vagy fekete. A jelölt természetesen beállítottsága szerint előnyben részesítheti az egyik vagy a másik ösvényt, de - amennyiben rájön - jártasnak kell lennie mindkettőben. Nem véletlenül mondják, hogy a mágia az egyensúly művészete.
Vélemények