Nincs engedélyezve a javascript.
Tűz és vér

Szállítás:
2-5 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
5 399 Ft
Borító ár:
5 999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
5 399 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház - a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család - Sárkánykőről hódította meg Westeros marakodó királyságait.
Leírás
Raktári kód:
206827
ISBN:
9789635823642
EAN:
9789635823642
Megjelenés:
2022.08.15.
Kötésmód:
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám:
696
Nyelv:
magyar

Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház - a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család - Sárkánykőről hódította meg Westeros marakodó királyságait.


A Tűz & Vér a Vastrón megalkotójától, Hódító Aegontól veszi fel a történet fonalát, és egészen a dinasztiát majdnem elpusztító polgárháborúig regéli el Westeros sorsfordító eseményeit. Mi történt valójában a Sárkányok tánca alatt? Miért vált Valyria oly halálos hellyé a Végzet után? Honnan származik Daenerys három sárkánytojása? Ezekre és még rengeteg más fontos kérdésre ad választ a Fellegvár egy tanult mestere által írt kihagyhatatlan krónika, melyet több mint nyolcvan illusztráció gazdagít.


Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája a Tűz & Vér lapjain. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.

A szerzőről
gettyimages_1134756820.jpg
George R. R. Martin
A fantasy, a horror és a sci-fi műfajában alkotó amerikai írót a legnagyobb fantasyszerzőnek tartják J. R. R. Tolkien óta. Bár nagyon fiatalon kezdett el írni, első története középiskolás korában jelent meg nyomtatásban, az írással sokáig csak részmunkaidőben foglalkozott, és csak 1979-ben lett főállású író. A hetvenes években irodalomi munkásságával több Hugo- és Nebula-díjat is nyert.
Ennek ellenére a novella- és regényírást egy átmeneti időre lecserélte a filmek világára: sorozatszerkesztő, producer, co-executive producer lett Hollywoodban, majd még később sorozatötleteket szállított különböző stúdióknak.
Időközben azonban rájött, hogy az ő igazi világa mégiscsak az írás. 1996-ban jelent meg A tűz és jég dala című sorozatának első kötete, a Trónok harca, amely hatalmas siker lett az egész világon, részben a belőle készült filmsorozatnak köszönhetően.
Ismert művei: Lázálom (1982), A tűz és jég dala sorozat, A hét királyság lovagjai sorozat
Vélemények