Nincs engedélyezve a javascript.
Böröndapu

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 115 Ft
Borító ár:
2 350 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 115 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

„Benne van egy kislány és egy kisfiú teljes világa, ahogy a bőröndben apu ölelése” – mondja a szerzőről Lackfi János, akinél Ijjas Tamás kreatív írást tanult. Lackfi az egyik legtehetségesebb tanítványának tartotta a Bőröndapu költőjét. A kötet témájának erős aktualitása van, mert az itt megjelenő apafigurára sok olyan felnőtt hasonlít, aki utazik, vagy éppen külföldön vállal munkát. Ijjas egy távolban lévő szülő hiányát érzi együtt a gyerekkel, a bőröndnyi vers segít nekik megérteni, feldolgozni ezt a helyzetet, és ami talán a legfontosabb: tudatja velük, hogy az érzéseik természetesek, vállalhatók.

Leírás
Raktári kód:
122553
ISBN:
9789630835909
EAN:
9789630835909
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
96
Nyelv:
magyar

Róka


Álmomba belopódzott egy róka, farka


lobogott, mint a láng, szájából valami


kis állat lógott, hervadtan nézett rám,


hervadtabban mint a vázában az anyák


napi rózsa. Nagyon féltem, és nagyon


szerettem volna megsimogatni. Aztán


anyu felébresztett, mert felébresztettem,


ahogy álmomban felsírtam.


Belekapaszkodtam vörös hálóingébe,


és már ébren zokogtam, mert tudtam,


nem találok vissza egyedül abba a kertbe,


ahol megsimogathatom, amitől félek.


Szerzőről:


Ijjas Tamás


A legnagyobb gyerek. És nem csak azért, mert egy öccse és két húga van, hanem mert ő egy olyan hasbeszélő, akinek bábján saját gyerekszája van. Olyan pontosan megőrizte gyermekkorát, hogyha álmából ébresztik fel, akkor is tud gyereknyelven. Ha Te most egy gyerekkorú olvasó vagy, biztos csodálkozol, hogy ezeket a verseket egy felnőtt írta. Hiszen a felnőttek nagyon nehezen értik meg a gyerekeket, mintha az a fél, maximum egy méter, amit egy méteres koruktól nőnek, kilátóvá tenné őket, és elfelejtenék, hogy gyerekmagasságból minden más. Tamás hisztizik, kiskutyát szeretne, kicsiknek tartja a kiscsoportosokat, megérthetetlennek a húgát és a nőket, elvakarja a bárányhimlőt, és amit nem ért, arra gyárt egy saját magyarázatot. Zenei általánosba, majd középiskolába járt, utána a Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetemen szerzett magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész diplomát. Lackfi Jánostól tanult kreatív írást, ők ketten azóta is jó barátok.


Az illusztrátorról


Bogdán Viki:


Vikit a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában megérintette a textilek világa, diplomáját a MOME animáció szakán szerezte. Fest, majd képeibe illeszti kedves emlékeit: egy nagymamája által hímzett tulipánt, egy francia repülőjegyet, egy szétnyűtt szoknya darabját, és bogdánvikissé tesz egy képet. Különleges technikát használ, olyan rétegeket, melyeken le lehet lépcsőzni Ijjas Tamás világának mélységébe, és amin vissza lehet találni nagypapa ölébe, ahol talán sosem ültünk, mégis hívogat.

Vélemények