Nincs engedélyezve a javascript.
Rongyos ékszerdoboz

Rongyos ékszerdoboz
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub formátumban
Borító ár:
1 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
1 891 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

„A Dominó gyönyörű. Van szaga és színe. Büdös és rózsaszín." A Dominó egy ungvári játékterem, ahol bármi megtörténhet. A Rongyos ékszerdoboz különleges útikönyv: ilyen helyekkel és a bennük élő figurákkal találkozhatunk a Kárpátoktól, Erdélyen és a Balkánon át a Kaukázusig.
Leírás
Raktári kód:
224945
ISBN:
9789631437126
EAN:
9789631437126
Gyártó kód:
36592
Megjelenés:
2018.
Oldalszám:
260
Nyelv:
magyar
„A Dominó gyönyörű. Van szaga és színe. Büdös és rózsaszín." A Dominó egy ungvári játékterem, ahol bármi megtörténhet. A Rongyos ékszerdoboz különleges útikönyv: ilyen helyekkel és a bennük élő figurákkal találkozhatunk a Kárpátoktól, Erdélyen és a Balkánon át a Kaukázusig. A könyv Kelet-Európája érzékeny, sokhangú, ellentmondásosságában izgalmas és maradandó terület; egyszerre múlt és jelen. Írás és felejtés. Nyomok és gyomok. A figyelem hozza elő a kopottas díszletekből a történelmi csillogást, és teremt távlatokat a jelenkori szűkösségben. Nyitottsága teszi hitelessé, csakis ennek köszönhetően hisszük el neki, hogy nemcsak a világ legszebb és legrondább nője, de a közepe is Ukrajnában van. Kiss Noémi szenvedélyes utazó, azok a vidékek érdeklik, ahová csak kevesen jutnak el. Riportjaiban Európa peremeiről tudósít, olyan helyszínekről, amelyek valaha kulturális központok voltak, ám mára háttérbe szorultak. A németországi siker után (A Darmstadti Irodalmi Akadémia a művet a hónap könyvévé választotta 2015 júniusában), most magyarul is újra megjelenik a 2009-es útirajz átdolgozott és bővített kiadása.
A szerzőről
Kiss Noémi
Kiss Noémi

Gödöllőn született 1974-ben, először úszott, majd vízilabdázott, közben pedig megtanult fogalmazni.

Ha nem ír, akkor rengeteget olvas, annyit, hogy néha már karikás tőle a szeme. Még ma is szorgalmasan sportol, az anyukája a tornatanára, akihez hetente jár edzeni.

Élete nagy részét különféle városokban töltötte, kollégiumokban, albérletekben, idegenek lakásán. Budapesten végezte az iskoláit, Miskolcra, majd Konstanzba járt egyetemre. Kalandos évek voltak, amiket elengedhetetlennek tart az íráshoz, akárcsak a sok utazást.

Elbeszéléseiben városok és kissé különc figurák szerepelnek, kietlen tájak, és ismeretlen kelet-európai helyek tűnnek fel, olyanok, amelyeket látott és megismerhetett, és olyanok is, amelyeket csak elképzel, de sosem fog látni, mégis valahogy hihetőnek tűnnek.

Szereti az extrém kalandokat és az érzelmi kihívásokat, érdekes, épp ezeket az elbeszélői is kedvelik. Szívesen fürkészi mások furcsaságait, persze csak azért, hogy legyen miről írnia. 

Vélemények