Nincs engedélyezve a javascript.
A Dosad-i kísérlet

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
4 932 Ft
Borító ár:
6 490 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
5 841 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A távoli jövőben a SzabotázsIrodánál dolgozó Jorj X. McKie különleges szabotőr és kollégái őrzik az Értelmes Lények Konföderációjának békéjét és szabadságát, akár a legszokatlanabb eszközökkel is.
Leírás
Raktári kód:
221907
EAN:
9789635665372
Megjelenés:
2024.06.13.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
424
Méret [mm]:
145 x 221
Nyelv:
magyar
A távoli jövőben a SzabotázsIrodánál dolgozó Jorj X. McKie különleges szabotőr és kollégái őrzik az Értelmes Lények Konföderációjának békéjét és szabadságát, akár a legszokatlanabb eszközökkel is. A SzabIr egy nap tudomást szerez egy titokban lefolytatott, törvénytelen és könyörtelen kísérletről: a varangyszerű gowachinok sok-sok generációval korábban hátborzongató társadalmat építettek fel a Dosadi bolygón, hogy lássák, szélsőséges körülmények között hogyan érvényesülnek a túlélés szabályai. A mérgező planéta egyetlen, lakható városában közel százmillió embert és gowachint zsúfoltak össze, és rajtuk kívül még több százmillióan nyomorognak a Peremen rekedve. A SzabIr az egyik legjobb emberét, McKie-t küldi a bolygóra, hogy az ügynök válaszokat találjon a kérdéseikre, de arra még ő sincs felkészülve, ami ott vár rá.

A klasszikus Dűne-sorozatot jegyző Frank Herbert A Dosadi-kísérlettel tovább bővíti a Csillagkorbács világát: az új fordításban megjelenő regényben ismét egy lenyűgözően összetett univerzumon belül vizsgál olyan témákat, mint a hatalom és a túlélés.
A szerzőről
Frank Herbert
Frank Herbert

Frank Herbert (1920-1986) amerikai író volt, akit leginkább a tudományos-fantasztikus irodalom műfajában ismernek meg. Ő a leginkább a "Dűne" című regényéről ismert, mely később sorozatok, filmek és egyéb médiumok által is népszerűségre tett szert.

Dűne című regénye 1965-ben jelent meg, és azonnal nagy sikert aratott. A történet egy távoli jövőben játszódik, ahol az emberiség különféle bolygókon telepszik le, és a fő cselekmény a homokbolygók között zajlik, amelyek veszélyes politikai és erőforráshiányos környezetet kínálnak. A regény világa gazdag, a politikai játszmák és a kultúrák részletekig kidolgozottak. A regény több Hugo-díjat is nyert, és a tudományos-fantasztikus irodalom kiemelkedő műveként tartják számon.

Frank Herbert több további Dűne-könyvet is írt, amelyek tovább bővítették a világot és a karaktereket. Az író számos más művet is publikált, többek között az "Ökológiai Tudatosság" című könyvet, amely a környezetvédelem és a tudatosság témáját járja körül.

Frank Herbert neve mély nyomot hagyott a tudományos-fantasztikus irodalomban, és művei a mai napig népszerűek és inspirálóak. Halála után fia, Brian Herbert, és Kevin J. Anderson író is folytatta a Dűne-univerzum bővítését további könyvekkel.

Vélemények