Nincs engedélyezve a javascript.
A kitagadott - Bródy és Hunyady

A kitagadott - Bródy és Hunyady

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 032 Ft
Borító ár:
3 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 591 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Az apa, Bródy Sándor, lenyűgöző, zseniális őstehetség, a múlt századforduló irodalmának meghatározó alakja. A fiú, Hunyady Sándor a magyar irodalom legragyogóbb novellistája. Az apa a kiszámíthatatlan szülői szeretet megtestesítője, a fiú a gyermeki ragaszkodás meghatóan szép példája.
Leírás
Raktári kód:
221624
EAN:
9789636170158
Megjelenés:
2024.06.13.
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
232
Nyelv:
magyar
Az apa, Bródy Sándor, lenyűgöző, zseniális őstehetség, a múlt századforduló irodalmának meghatározó alakja. A fiú, Hunyady Sándor a magyar irodalom legragyogóbb novellistája. Az apa a kiszámíthatatlan szülői szeretet megtestesítője, a fiú a gyermeki ragaszkodás meghatóan szép példája. És máris árad a mese kettőjük örökös küzdelméről, a se vele, se nélküle kapcsolatukról. Kiléphet-e az örökké szeretetre vágyó fiú a híres író-apa árnyékából? Hogyan segíti őt ebben a kolozsvári színésznő édesanya, Hunyady Margit? Hogyan küzd Bródy saját nyughatatlan és ellentmondásos természetével, Hunyady a vele született magányával?
Csaknem fél évszázad suhan el a szemünk előtt. Lévai Katalin gazdag szövetű regénye betekintést nyújt a múlt századforduló idején virágba szökkenő fővárosról, Budapest életéről és a két író műveket ihlető kalandjainak nem mindennapi világáról. Nem mellesleg tanúi lehetünk a nagyszerű felvirágzást követő nyomasztó éveknek, amelyeket a ragyogást kapott város és vele együtt az ország átél. Bródy Sándor és Hunyady Sándor szövevényes élete és ellentmondásos kapcsolata tükrében bepillanthatunk a pesti és a kolozsvári művész világ sajátos miliőjébe is, az irodalmi szalonok, kocsmák, kávéházak és piroslámpás házak életébe.
Nem kell más, csak hagyni, hogy az írónő kézen fogva vezessen végig hősei hirtelen fellobbanó szerelmekbe, soha nem szűnő kötődésekbe, érzelmi fellángolásokba, öngyilkosságba menekülő vagy éppen alkotói sikerekhez vezető pályáján.
Lévai Katalin könyve visszahozza hitünket az írott szó varázslatos erejében.
Vélemények