Nincs engedélyezve a javascript.
A lélekmadár

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 141 Ft
Borító ár:
3 490 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 141 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A különös ember az asztalra helyezte a lámpást, és mélyet lélegzett, sóhajtásszerűen. - Ó, szinte részegítő ez a dohos levegő! - mondta aztán, ám megszokottan szenvtelen, közömbös hangján. - A múltnak lehelete ez - folytatta, kissé eltűnődve.
Leírás
Raktári kód:
214640
EAN:
9786156555304
Megjelenés:
2023.05.26.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
237
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
284
A különös ember az asztalra helyezte a lámpást, és mélyet lélegzett, sóhajtásszerűen.
- Ó, szinte részegítő ez a dohos levegő! - mondta aztán, ám megszokottan szenvtelen, közömbös hangján. - A múltnak lehelete ez - folytatta, kissé eltűnődve. - Emlékezzen csak a várakozással teli áhítatra, amely gyermekkorában elfogta, valahányszor elhagyott pincék, kamrák, padlások sejtelmes homályába merészkedett, és valósággal lázba hozta a megérzés, szinte bizonyosság, hogy valami kincsnek kell lennie ott.
Most már, felnőtt fejjel alighanem tudja, hogy az a kincs valóban ott volt, mint ahogyan itt is itt van, létezik bizony, de megfoghatatlan, láthatatlan, és senki sem juthat birtokába soha, merthogy e titokzatos, becses, sőt felbecsülhetetlen kincs maga a múlt, kedves barátom, eme örök tárgya az emberi kíváncsiságnak s képzeletnek, és kiapadhatatlan forrása az ihletnek. Ó igen, hányféle sors, mennyi szenvedés, gyötrelem, fájdalom és szenvedély, vágy, remény s ábránd lett semmivé, hullott a feledés végtelen sötétjébe e falak között is nyomtalanul, jeltelenül, mintegy hiá-ba-valóan tehát, de még néhány derűs, sőt, kockáztassuk meg, boldog pillanat is, és mind-ebből immár csak az enyészetnek e kesernyés, fojtó kipárolgása maradt - némi kegyes túlzással, érzelmes jóakarattal szólva persze, a meghatódottság hangján.
Miért is kellene elhinnünk, hogy csak néhány hatalmas, vagy valami más módon kiváltságos ember élettörténete volt méltó arra, hogy fennmaradjon az utókor számára tanulságul, okulásul?
Vélemények