Nincs engedélyezve a javascript.
Az elvesztett gyerek története

Az elvesztett gyerek története

Sorozat:

Szállítás:
3-6 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
4 999 Ft
Borító ár:
4 999 Ft
Kötött ár:
4 499 Ft

Árakkal kapcsolatos információk:

 

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Kötött ár: A terméknek az Árkötöttségi törvény alapján meghatározott legalacsonyabb eladási ára, melyből további kedvezmény nem adható.

 

Árkötött termék
A hatályos jogszabályok szerint erre a termékre jelenleg maximum 10% árengedmény adható.
A vonatkozó jogszabály értelmében ezen termék esetében a borítóárból a megjelenést követő 365 napon keresztül nem nyújtható 10%-ot meghaladó kedvezmény. 2024. évi XIII. törvény 9. §
A sorozat első regényét, a Briliáns barátnőmet a The New York Times 2024-ben az évszázad regényének kiáltotta ki.
Leírás
Raktári kód:
228887
EAN:
9789636332150
Megjelenés:
2024.10.01.
Kötésmód:
puhatáblás
Oldalszám:
504
Méret [mm]:
210 x 135
Nyelv:
magyar
A sorozat első regényét, a Briliáns barátnőmet a The New York Times 2024-ben az évszázad regényének kiáltotta ki.
Az Aki megszökik és aki marad azzal ért véget, hogy Lila számítástechnikai céget hozott létre Enzóval, Elena pedig elhagyta férjét régi szerelme, Nino miatt, amivel veszélybe sodorta írói karrierjét és elhanyagolta lányai nevelését.

Elena és Nino története a szenvedélyek története, és Elena hamarosan már aszerint választja meg élete helyszíneit, hogy hol lehet együtt a szeretőjével. Egyik nápolyi útja során megtudja, hogy Lila mindenáron találkozni akar vele.

A két nő hat évtizedes történetét és vele Nápoly és egész Olaszország történetét felölelő saga Az elvesztett gyerek történetével véget ér. Elena Ferrante, a 19. századi nagy írók méltó utódaként, a korábbiaknál is teljesebb, gazdagabb, pezsgőbb, feledhetetlen világot tár elénk.

Elena Ferrante a kortárs világirodalom nagy rejtélye. Regényei zajos sikert aratnak, díjakat nyernek, de kiléte ismeretlen. Annyi tudható róla, hogy Nápolyban született, és ő a Tékozló szeretet, az Amikor elhagytak, a Nő a sötétben (Az elveszett lány) és A felnőttek hazug élete szerzője. 2007-ben egy mesekönyve, 2019-ben Véletlen találatok címen esszékötete is megjelent. Gomolygás című műhelynaplójában levelezését, jegyzeteit, valamint kiadatlan írásait gyűjtötte egybe.
Legismertebb műve, a Nápolyi regények (2011-2014), amelyből sikeres HBO-sorozat készült, eddig 15 millió példányban kelt el. A tetralógia zárókötete, Az elvesztett gyerek története 2016-ban a Nemzetközi Man Booker-díj finalistái között szerepelt. Elena Ferrantét a Time magazin 2016-ban az év száz legbefolyásosabb személye közé választotta.
A szerzőről
Elena Ferrante
Elena Ferrante

Elena Ferrante egy olasz regényíró, aki álnéven publikál. Könyvei eredetileg olaszul jelentek meg, de számos nyelvre lefordították őket. Legismertebb műve a négy részből álló Nápolyi regénysorozat. Ferrante életrajzáról kevés információ áll rendelkezésre, mivel az író szigorúan őrzi anonimitását. A Nápolyi regények két okos, 1944-ben Nápolyban született lány életét követik nyomon, akik saját helyüket keresik egy erőszakos és elnyomó környezetben. A sorozat részei: Briliáns barátnőm, Az új név története, Aki megszökik, és aki marad, valamint Az elveszett gyermek története, amelyet jelöltek az egyik legrangosabb olasz irodalmi díjra, a Strega-díjra.

Ferrante szerint „a könyveknek, ha már megírták őket, nincs szükségük a szerzőikre.” Gyakran hangsúlyozta, hogy írói munkájának alapfeltétele az anonimitás, és számára kulcsfontosságú, hogy távol tartsa valódi nevét a nyilvánosságtól.

Vélemények