Nincs engedélyezve a javascript.
A magyar

Előrendelhető
Várható megjelenés:
2024.06.04.
Borító ár:
6 999 Ft
Bevezető ár:
5 319 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Magyarnak lenni vagy magyarnak látszani? Az itt a kérdés. Mit jelentett egykor a magyar virtus, és mégis hogyan tüntettük el magunkból? Miért nem tudjuk emelt fővel vállalni, itthon és külföldön egyaránt, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk?
Leírás
Raktári kód:
220884
EAN:
9789634759164
Várható megjelenés:
2024.06.04.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
280
Méret [mm]:
140 x 200
Nyelv:
magyar
"Magyarnak lenni vagy magyarnak látszani? Az itt a kérdés. Mit jelentett egykor a magyar virtus, és mégis hogyan tüntettük el magunkból? Miért nem tudjuk emelt fővel vállalni, itthon és külföldön egyaránt, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk? Mi lehet az oka annak, hogy a búval béleltek, a pesszimisták, a depressziósok, az alkoholisták országa vagyunk, és ezt a mintát veszik át tőlünk a gyerekeink is? Miért vagyunk önmagunk legnagyobb ellenségei, és mit tehetünk azért, hogy ne maradjunk azok?
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszeget izomból dr. Csernus Imre, a tőle megszokott őszinteséggel és egyenességgel. Ám az ugyancsak tőle megszokott határozottsággal és józansággal megoldásokat is javasol a felvetett problémákra, és végigveszi, mi minden vihet közelebb minket a célhoz. Ahhoz, hogy felébredjünk, kinyissuk a szemünket, és úgy döntsünk: abbahagyjuk a másra mutogatást, és helyette felnövünk, felelősséget vállalunk önmagunkért, a mindenkori érzéseinkért és tetteinkért. Ahhoz, hogy odategyük magunkat, és soha ne adjuk fel azt, amiben hiszünk. Mert akkor újra tüzes tekintetű, büszke és bátor magyarok leszünk. Kiteljesedett, mosolygós, optimista életet fogunk élni, és ezt a példát követhetik majd a gyerekeink is.

DR. CSERNUS IMRE nem győzi hangsúlyozni: a megoldások egyszerűek. De ezeket a megoldásokat mindannyian csak saját magunkban találhatjuk meg, mert az, hogy a gyáva megalkuvást vagy a bátor magabiztosságot választjuk, kizárólag rajtunk múlik. Emberként is, magyarként is.

„Nem kell az életünket áldozni azért, hogy ezért az országért tegyünk valamit, nem kell a vagyonunkat feláldozni, csak egyszerűen felelősségvállalással élni, és akkor apró lépésenként előrehaladva célhoz érhetünk.”
"
A szerzőről
Dr. Csernus Imre
Dr. Csernus Imre

Dr. Csernus Imrét az ország a Bevállalja? című TV műsorban ismerte meg, mint a szókimondó pszichiátert. A szakember évekig dolgozott az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben szenvedélybetegekkel, magánpraxisában pedig problémák széles tárházával találkozott. Dr. Csernus Imre a könyveiben évtizedes tapasztalatát adja át történetek formájában tálalva, nem ritkán saját példáját használva szemléltető eszközként.

Írt már könyvet a szenvedélybetegségekről (Drogma), nemi szerepekről (A férfi, A Nő), párkapcsolati problémákról és szülő-gyerek konfliktusokról is.

Pszichológia és önismeret

Dr. Csernus orvosként sok olyan emberrel találkozott, akik a saját poklukban fortyogtak semmiféle kiutat nem látva helyzetükből. A karakán pszichiáter meggyőződése, hogy olyan helyzetekbe, amelybe az ember önmagát juttatta, önmaga ki is mászhat. Könyveiben a pokol részleteiről, az útkeresésről és az első lépésekről is ír a szakember. Kötetei őszinték, érthetőek, történetei segítenek a megfelelő kérdések megfogalmazásában, önismereti problémák kibogozásában. A Csernus-kötetek legalább olyan szenvedélyesek, mint írójuk előadásai. Keresse dr. Csernus Imre köteteit a BOOK24 kínálatában!

Vélemények